‘Uitzonderlijk vervoer’ vraagt om het nodige vakmanschap. Zeker als je in de tunnel echt nog maar enkele centimeters tussen lading en plafond over houdt. Chauffeur Bas van Weenen rijdt voor Lensveld Transport en is met een speciaal transportcombinatie onderweg. In het kader van de TVM Awards rijden we mee en horen we waar je qua veiligheid allemaal op moet letten.

Het ‘uitzonderlijk vervoer’ is een tak van transport voor de fijnproevers. De lading van vandaag is niet enorm groot en mag dus zonder begeleiding vervoerd worden. Maar juist dat maakt de uitdaging voor de chauffeur alleen maar groter. Zeker, omdat de hoogte meer dan 4 meter is en er een tunnel in het traject zit.

De lading moet op een tijdelijke opslagruimte gelost worden. De route daar naar toe vraagt de nodige stuurvaardigheid en oplettendheid van Bas. Zeker omdat niet iedere automobilist het bijzondere karakter van dit transport direct inziet. Maar Bas heeft ook deze route al meerdere malen gereden en weet dus waar de meest kritische punten liggen. Kruispunten, maar zeker ook de rotondes in het traject vragen daarbij wat extra aandacht. Zeker omdat de dieplader maar net boven het wegdek hangt, waarbij de enkele, sturende as bijdraagt aan het juist ronden van de bochten. Eenmaal ter plaatste staat een collega-vervoerder klaar om met een grote autolaadkraan de unit van de dieplader te hijsen.

De LV Shipping & Transport Group werd in 1921 opgericht onder de naam J. Lensveld & Zonen B.V. Het familiebedrijf begon met paard en wagen en handelde in transport, wegenbouw, zand en vuilnisbakken. Het hoofdkantoor bevindt zich nog steeds in Vlaardingen.

In 1977 begon een nieuwe afdeling ferry trailers, Elvex genaamd. Kort daarna werd het eerste kantoor in het Verenigd Koninkrijk in Sheerness opgericht. Het werd gebruikt om de aanhangwagens die vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk werden vervoerd, terug te brengen. LV Shipping Ltd werd formeel opgericht in 1986, opgericht om belangrijke olie- en petrochemische expeditiecontracten in de Noordzee af te sluiten. Nu zijn 11 kantoren strategisch gelegen langs de oostkust van Schotland en Engeland.

In recentere jaren zijn er kantoren geopend in bijvoorbeeld Singapore, de VS en Saoedi-Arabië. Dit groeiende netwerk van eigen kantoren en toegewijde agenten biedt een volledig aanbod van logistieke diensten, die is afgestemd op de meest veeleisende industriële normen.

Voor meer informatie:
TVM Awards
LV Shipping & Transport