RTL Transportwereld bezoekt deze week de achtste editie van de ReinigingsDemoDagen op het RDW-terrein in Lelystad. Maar liefst 85 exposanten uit de totale reinigingswereld presenteren hier hun producten en diensten. De kern van het evenement wordt gevormd door de 17 leden van de afdeling Reinigingsvoertuigen van RAI CarrosserieNL. Deze leden hebben vanaf het eerste uur collectief gekozen voor een eigen evenement volgens het principe ‘voor de leden, door de leden’. Dit is een belangrijke factor in het succes van de beurs: deze 17 leden vertegenwoordigen meer dan 90% van de branche en met hun klanten en kennis vormen ze een stevig fundament.

Voor meer informatie:
www.reinigingsdemodagen.nl

rdd geesink 02

GeesinkNorba is een bekende naam binnen de branche en presenteert een aantal robuuste Geesink huisvuilwagens voor de meest uiteenlopende toepassingen. Ook heeft men met de Kiggen producten een uitgebreid scala aan zelfpersende en stationaire afvalpersen aan. Op de stand maken we kennis met de zelf persende container PD 731 van Kiggen en een op dezelfde techniek gebaseerde PTO-opbouw voor een reinigingsvoertuig van hetzelfde merk. Ook komt de stille en schone GPM IV Hybrid Plug-in inzamelaar van de Gemeente Breda in beeld. Evenals de GPM IV GEC voor Eurotainers, een GHC voor HKE containers en een machine voor het ledigen van ondergrondse containers.

Meer informatie over dit Nederlandse bedrijf is te vinden op:
www.geesinknorba.com

rdd eblo 02

Binnen de reinigingsbranche wordt er op kantoren en in de voertuigen nog steeds veel gezeten. Alle reden voor EBLO SEATING om met een stand op deze beurs te staan. In de afgelopen 35 jaar ontwikkelden zij immers grote kennis op het gebied van juist zitten. Daarbij gaat het zowel om advies als leveringen aan vaar-en voertuigfabrikanten als aan de gebruikers van het equipment. Mede door het grote aantal merken stoelen dat men vertegenwoordigt, aangevuld met het eigen merk, kan EBLO SEATING aan iedere zit wens voldoen. Ook het oplossen van zitproblemen is iets waar men op basis van de grote expertise graag hulp bij aanbiedt. In Zwijndrecht heeft men een eigen en royale showroom waar vrijwel alle modellen voor een vrijblijvende passing klaarstaan. Eventueel komt men op afspraak langs om een passing te doen of om instructie over goed zitten te geven. Niet voor niets is de slogan van het bedrijf Seats for every body.

Dus maak een eind aan het niet lekker zitten of een kapotte stoel en neem contact op via:
www.eblo.nl

rdd dwc 01

Deep Waste Collection (DWC) is leverancier van Semi-ondergrondse Containers. Zij richten zich met name op de afvalinzamelaars in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. De containers zijn vooral te vinden op parkeerplaatsen, campings, bij restaurants en bedrijven, eigenlijk overal waar afval is en waar men dit op een nette manier wil inzamelen.

rdd dwc 02

Voordelen voor de eindgebruiker zijn: meer ruimte voor bedrijfsvoering, hygiënische oplossing het afval blijft op natuurlijke wijze koel, minder kans op ongedierte, een nette uitstraling, minder ledigingen, milieuvriendelijker, efficiënter en dus kostenbesparend. Bijkomend voordeel is dat de klant de afwerking van de container zelf kan bepalen. Standaard is de container afgewerkt met hout, maar het kan ook met composiet of aluminium panelen in bijna iedere gewenste kleur. Door de speciale techniek blijven de afwerklatjes altijd netjes op hun plaats zitten. Verder wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. De body van de container is gemaakt van HDPE, is 12mm dik en versterkt door meegegoten ringen waardoor de kans op lekkage, vervorming of imploderen nihil is. Ergonomisch is zeker de vaste veer/scharnier constructie op het grote deksel, waardoor de chauffeur veiliger en sneller kan werken. In de reportage is te zien hoe er gewerkt kan worden met een als optie leverbare extra wegwerpzak.

Kijk voor meer informatie ook op:
www.deepwastecollection.com

rdd fuso 01

Mercedes-Benz Trucks en FUSO Trucks tonen binnen het thema ‘Sterk in schoon werk’ de beste transportoplossingen voor de reinigingsbranche en hebben extra aandacht voor schone oplossingen zoals hybride aandrijving en biodiesel HVO. Mercedes-Benz Trucks is al jarenlang specialist in reinigingsvoertuigen en biedt een brede range voor het gebruik binnen de afval- en reinigingswereld. Modellen die naar wens en inzet zijn te configureren. Mercedes-Benz toonde de Econic 2630 G (CNG) LENA (van ACV) en een Antos 2542 LENA 6×2/4 (met Hydraulic Auxiliary Drive). FUSO presenteerde de Canter 7C15 Hybrid 7,5-ton, 150 pk (110 kW), automaat voorzien van comfort cabine en een Canter 3S13 winterdienstuitvoering 3,5 ton, 130 pk (95 kW), handgeschakeld met standaard cabine. Stuk voor stuk modellen die via het professionele netwerk van Mercedes-Benz bedrijfswagendealers worden geleverd en onderhouden.

Meer informatie staat ook op:
www.mercedes-benz.nl