RTL TransportWereld besteedt deze week aandacht aan het belang van truck- en traileronderhoud bij de Bovag truckdealer. We bezoeken Kuijpers Transport in Veghel. Een al lang bestaand familiebedrijf met meerdere truckmerken binnen de vloot. Deze vervoerder kiest namelijk bij aanschaf van nieuw materieel voor de best denkbare transportoplossing en laat zich minder leiden door het merk.

TW26 Bovag 5

Voorwaarde is voor hem wel dat het gekozen merk een officiële dealer in Veghel moet hebben. Dit omdat Kuijpers Transport er bewust voor kiest om het onderhoud uit te besteden bij de dealers van de betreffende leverende merken. Hij heeft meerdere redenen om voor de bij Bovag aangesloten truckdealer te kiezen. Allereerst zou hij grote investeringen moeten worden als hij zou kiezen voor een eigen servicewerkplaats met bijbehorendequipment en getrainde technici. En zeker ook door de snelle ontwikkelingen op technisch gebied kiest hij voor de goed geoutilleerde servicewerkplaats van de truckdealer. Hij vertrouwt op de up to date kennis van de technici die daar werken.

TW26 Bovag 1

Voordeel van werken met de Bovag truckdealer is ook dat je kunt kiezen voor een Reparatie Onderhouds Contract , waarmee je zeker bent van een vaste kilometerkostprijs tijdens de looptijd van de truck. Een manier van werken waar binnen de transportsector steeds vaker voor wordt gekozen. Andere zaken die tellen zijn: lange openingstijden, het werken met merkonderdelen en bij calamiteiten een 24/7 serviceverlening.

TW26 Bovag 3

Een relatief nieuwe ontwikkeling is de draadloze overdracht van de voertuiggegevens naar de dealer en truckeigenaar. Die datastroom kan ongewilde stilstand voorkomen, bijvoorbeeld door tijdig onderdelen te vervangen en bepaald onderhoud uit te voeren. Zodat het niet op panne aankomt voordat er wat gebeurt in de werkplaats. Dat is immers iets waar niemand op zit te wachten.

Voor meer informatie:
Bovag
Kuijpers Transport

Have your say