Elektrische aandrijving voor het vervoer van goederen en personen in stedelijke gebieden wint terrein. Zeker omdat er vaak sprake is van kleine afstanden. Mercedes-Benz Vans introduceert een passende oplossing. CO2-vrij goederen bezorgen én personen vervoeren in de stad kan nu met de eVito.

Als wereldspeler op mobiliteitsgebied presenteerde Mercedes Benz Vans tijdens de afgelopen I.A.A. de splinternieuwe e-VITO. Hét model dat een brede serie bedrijfswagens voor goederen- en personenvervoer met elektrische tractie van het merk aanvoert. En waarvan de eerste versies vanaf dit moment ook in ons land bij de dealers verkrijgbaar zijn. Uiteraard is de eVito net zo functioneel, veilig en comfortabel als de “gewone” Vito. De elektromotor is goed voor een vermogen van 85 kW (116 pk).

De eVito gesloten bestelwagen heeft een actieradius tot 149 – 160 km, afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. Door de elektrische aandrijving ontstaat er in de bagageruimte ook geen enkele beperking. Met een maximaal nuttig laadvermogen van 1015 kg en met 3 m laadruimlengte neemt de auto van 3200 kg zeer veel lading mee. Naast de standaardlengte is er bovendien ook een extra lange variant beschikbaar.

Het hoogspanningsaccusysteem met een bruikbare capaciteit van 35 kWh kan in ca. 6 uur van 0 tot 100% worden opgeladen via een wallbox of laadstation. Met behulp van een laadkabel met een laadstekker van type 2 wordt de volle laadcapaciteit van 7,4 kW (2 x 16 A) wisselstroom overgedragen door de stroomvoorziening. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, kan de accu ook via het ‘stroomnet thuis’ worden opgeladen. De betreffende kabels hiervoor zijn leverbaar als Mercedes-Benz accessoires.

Belangrijke en vaak geroemde aspecten bij de aanschaf van lichte bedrijfswagen van Mercedes vormen de maatwerkadvisering en serviceverlening van de dealers, die via hun Van-PRO-Centers meegroeien met de producten én de wensen van de klant. Afhankelijk van het gebruiksprofiel kan de elektro-aandrijving qua totale bedrijfskosten TCO (Total Cost of Ownership) nu al op het niveau liggen van voertuigen met verbrandingsmotor.

Een onderneming die met belangstelling de ontwikkelingen van alternatieve aandrijfbronnen volgt, is Krinkels. Zij rijden al enige tijd met een demo-model en vertellen ons hun bevindingen.

De nieuwe Mercedes-Benz eVito voor goederen- én personenvervoer staat nu bij de gespecialiseerde dealers. Momenteel is de extra rijk uitgeruste Launch Edition te bestellen voor 46.720 euro of 945 euro per maand. De eVito is al verkrijgbaar vanaf 41.990 euro (excl. BTW./BPM) of vanaf 875 euro per maand.

Voor meer informatie:
De nieuwe eVito
Mercedes-Benz Vans