Deze week gaat RTL TransportWereld op pad met een diesel-elektrisch aangedreven Fuso Canter 7C15 Ecohybrid. Een compacte en veelzijdige bedrijfswagen met een hoog laadvermogen en een aandrijflijn met 3 liter diesel- plus een 40 kW elektromotor. Door deze te verbinden met een 2kWh lithium-ion batterij, ondersteunt de elektromotor de diesel en reduceert daarmee het brandstofverbruik (tot wel 23 procent) en de Co2 uitstoot.

TW25 - Fuso 1

Zeker omdat de benodigde stroom wordt opgewekt tijdens het remmen van het voertuig. Dat maakt deze, via de Mercedes-Benz bedrijfswagendealers leverbare, Fuso Canter tot een veelzijdig inzetbaar voertuig.

TW25 - Fuso 4

We zijn bij BCB in Roelofarendsveen. Een bergingsbedrijf met meerdere vestigingen, dat een grote diversiteit aan bergings- en strandingswerkzaamheden uitvoert in het gebied tussen Amsterdam en Rotterdam. Zij gebruiken de nieuwe Fuso Canter vooral in de stedelijke gebieden met milieuzones.

TW25 - Fuso 5

Door zijn specifieke schuifvloer met een lepel achter, maar zeker ook door zijn kleine draaicirkel (12,2 meter) is het voertuig hier prima inzetbaar.

Voor meer informatie:
BCB
Fuso Trucks

Have your say