DAF Trucks heeft gróót nieuws en daarvoor reist autojournalist Roland Tameling voor ons af naar Spanje. Hij gaat op onderzoek uit tijdens de introductie van nieuwe – zogenoemde Construction- modellen in het Spaanse Málaga. Een range die begint bij de LF en via de CF bij de XF uitkomt. Modellen waar het merk uit Eindhoven ook nu al zeer succesvol is.

Om die successen verder uit te bouwen komt het merk nu met verdere uitbreiding van -met name- het bakwagen programma. DAF Trucks breidt haar leveringsprogramma uit met een aantal voertuigconfiguraties, waaronder deze 10×4 met kipper-opbouw. De vernieuwingen onderstrepen de ambities van DAF om verder te groeien in het segment van de bakwagens – en met name in dat van de Construction modellen. Met de komst van deze nieuwe serie modellen voor het bouwverkeer, waaronder een 8×4 bakwagen met dubbel aangedreven tandem en gestuurde naloopas. Daarnaast introduceert de Nederlandse truckfabrikant een in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde 10-tons vooras, alsook een volledig nieuwe 7,5 tons sleepas. Hiermee vergroot de fabrikant ook het aantal en soorten assen. Om op die manier iedere truck maximaal af te stemmen op de specifieke wens van de ondernemer èn chauffeur.

De Construction modellen zijn voorzien in vele vervoersbehoeften. Zoals de CF bestemd voor het stil en efficiënt ophalen van afval. Of een wendbare XF 8×4 trekker met een tridem bestaande uit een dubbel aangedreven tandem en een gestuurde voorloopas voor exceptioneel transporten tot 120 ton. Modellen die in ieder in hun eigen omgeving tijdens deze kennismaking gereden kunnen worden.

Voor meer informatie:
DAF breidt aanbod in constructiesegment verder uit
DAF Nederland