Het rood en wit van de Rouwmaat Groep is vooral bekend in de Gelderse Achterhoek, daar waar Opa Herman ooit met paard en wagen begon. Later trad de tweede en nu de derde generatie tot het bedrijf toe. Vanuit het hoofdkantoor in Groenlo vindt de aansturing van de diverse bouw gerelateerde bedrijfsonderdelen plaats, als gevolg waarvan men ook op steeds meer plaatsen een vestiging heeft.

Bij het bedrijf zijn circa tachtig eigen vrachtauto’s en een divers machinepark actief. Het onderhoud daarvan gebeurt in eigen huis. Overigens is meer dan 80- procent van de huidige trucks voorzien van een Scania logo. Het Zweeds-Nederlandse merk dat al sinds 1960 onafgebroken bij Rouwmaat actief is. Een lange en hechte samenwerking die door beide partijen gekoesterd wordt. Zo restaureerde Rouwmaat een tweetal kenmerkende en robuuste Scania’s uit het verleden, die nu als rijdend erfgoed dienst doen. Voor het overige stelt de modulaire bouwwijze van Scania het Gelderse bedrijf is staat om voertuigen precies op de transportbehoeften af te stemmen. Dat verklaart de vele en verschillende meerassers en de trekkers voor speciale toepassingen.

Zelfs van Scania’s Next Generation zijn inmiddels de eerste voertuigen via de dealer van het merk in Gaanderen in gebruik genomen. Zoals een tweetal 8×4 chassis cabines’ met een 12 kuubs betonmixer. Een optie die mogelijk werd door de langere wielbasis en 10 tons voorassen. Een auto met een GVW van 39 ton. Voor het overige is het model uitgevoerd met een geautomatiseerde Opticruise bak in combinatie met Clutch on Demand. Slechts een van de vele maatwerkoplossingen die Scania aan het meer dan 70 jaar bestaande familiebedrijf leverde.

Deze week neemt RTL Transportwereld een kijkje bij het bedrijf in Groenlo en belicht meerdere van de in dienst zijn Scania voertuigen.

Voor meer informatie:
www.rouwmaat.nl
www.scania.nl
www.pfeifermachinery.com