Ford heeft de Transit en Transit Custom weer helemaal up-to-date gebracht met de introductie van een nieuwe generatie EcoBlue turbodieselmotoren. Deze tweeliter krachtbron is er in drie varianten: 105, 130 en 170 pk. Belangrijker is echter dat bij alle motoren het koppel is toegenomen en bovendien al bij een lager toerental beschikbaar is. Alle motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, een zestraps automaat komt eind 2016 beschikbaar.

ZTW3 Ford Transit 1

Daarnaast vinden steeds meer veiligheidssystemen uit de personenauto’s van Ford hun weg naar de bedrijfsauto’s. Denk hierbij aan ESP, Lane Departure Warning en Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection. Dit systeem houdt via radar in de gaten wat er vóór de auto gebeurt. Het waarschuwt als er een auto of voetganger wordt waargenomen. Als de bestuurder vervolgens niét reageert, grijpt het systeem zelf in door te remmen.

ZTW3 Ford Transit 4
Verder zijn de Transit en Transit Custom voortaan standaard uitgerust met Sidewind Stabilisation. Hierbij wordt de invloed van een plotselinge windstoot met subtiele remingrepen verminderd.

Voor meer informatie:
Ford Transit

Have your say