Het Limburgse Verhuurbedrijf Lumar, met vestigingen in Horst en Weert, beschikt over een breed assortiment voor de bouw-, party- en evenementensector. Op de terreinen en in de hallen staan duizenden producten klaar om voor korte of lange termijn verhuurd te worden. Daarbij kiest het familiebedrijf van de broers Haegens heel bewust voor eigen transport. Voor die taak zijn meerdere op maat gebouwde transportoplossingen in gebruik.

Vanwege de mindere wendbaarheid op bepaalde losadressen besloot Lumar samen met de vaste materieelleveranciers een bestaande trekker met autolaadkraan te vervangen door een veelzijdige bakwagen. Vandaag zien we in RTL TransportWereld hoe dat tot stand kwam. Vanaf de planontwikkeling en eerste tekeningen tot de realisatie van het voertuig.

fassi04

Nebim
Volvo en Renault truckdealer Nebim in Venlo adviseerde en leverde de FM met een triple achteras, i-Shift automatische versnellingsbak, plus een schone en zuinige Euro 6 dieselmotor met 420 pk. Bij de samenstelling van het voertuig is rekening gehouden met de inzet en de montage van de Fassi kraan.

Fassi
Dat is de F660RA uit de zware range van Fassi Gru S.p.A. Bepalend voor deze keus waren het betrekkelijk lage eigen gewicht en de smalle opbouw van de kraan. Door het gebruik van hoogwaardige staalsoorten, nieuwe ontwerp- en berekeningsinstrumenten (gebaseerd op dynamische FEM: Finite Element Analysis) en bijvoorbeeld het nieuwe FX 900 systeem, ontstond een moderne kraan met de volgende technische basisdetails:

Hijscapaciteit : 55,35 ton/meter, conform EN12999:2011
Bereik : 20,60 meter (8x hydraulisch uitschuifbaar)
Zwenkbereik : 360° continu middels kogellagerdraaikrans
Zwenkmoment : 45,0 kNm
Werkdruk : 340 bar
Inhoud olietank : 250 liter (kunststof olietank uit “crosslink” polyethyleen)
Benodigde pompopbrengst : 80 liter/min.
Eigen gewicht : 6790 kg (excl. olie en optie)

Afmetingen:
Breedte : 2.550 mm
Inbouwlengte : 1.670 mm excl. extra functies
Hoogte : 2.465 mm excl. jib, gemeten vanaf bovenzijde hulpchassis

De genoemde FX 900 heeft ook een volledig nieuwe vierkleuren display, waarop voor de gebruiker alle relevante informatie staat. Deze display wordt op de kraanvoet gemonteerd en is voorzien van een touchscreen.

fassi02

Terberg Techniek in Baarlo
De kraan werd opgebouwd bij Terberg Techniek in Baarlo. Hier kregen de specifieke wensen van de klant vorm. Terberg Techniek werkt daarbij met de producten van Fassi en VDL. Daarnaast is men opbouwspecialist voor alle truckmerken en verricht hele specifieke modificaties aan Volvo trucks. Het bedrijf biedt tevens faciliteiten voor onderhoud, herstel en keuringen van opbouwen.

De Jong IJmuiden
Dit bedrijf is sinds 1983 importeur van de Fassi kranen in Nederland en droeg zorg voor de instructie van de nieuwe kraan.

fassi05

Trias Trailers
Voor de finishing touch waaronder de Domex stalen laadvloer, maatwerkkisten, bevestigingspunten, het achterportaal met alle aansluitingen en nog veel meer tekende het uit Apeldoorn afkomstige Trias Transportwerktuigenindustrie en Trailers. Eerder leverde dit bedrijf al het nodige aan getrokken materieel en de opbouwen van andere motorvoertuigen. Deze jongste aanwinst is het resultaat van slim nadenken over hoe je alles nog praktischer kunt op- en aanbouwen.

Al met al heeft Verhuurbedrijf Lumar met dit voertuig een prima transportmiddel toegevoegd aan de vloot.

Voor meer informatie:
Fassi.nl
Lumar.nl
Terberg Techniek.nl
Nebim.eu
Trial-Trailers.nl

Have your say