We stappen in de bus bij de zeer enthousiaste parttime buschauffeur Fred Teeven. Als voormalig politicus en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie had hij veiligheid hoog in het vaandel staan. En nu nog steeds, want hij is naast buschauffeur ook juryvoorzitter van de verkiezing van TVM Ridder 2019, een onderdeel van de TVM Awards.

Voorheen organiseerde TVM Verzekeringen de “Dag van Veilig Transport”, een dag waarbij veiligheid in de transportwereld de rode draad vormt en daarbij de Ridders van de Weg in het zonnetje worden gezet. Dit zijn chauffeurs die aan een stuk door schadevrij hebben gereden. TVM verzekeringen beloont hen met de eervolle onderscheiding Ridder van de Weg. Door de jaren heen was Fred ook veelvuldig betrokken bij dit evenement.

Dit jaar neemt TVM het concept op de schop en komt men met de TVM Awards. De drie pijlers (en daarmee ook de uit te reiken awards) hieronder zijn Veilig Transport 2019, het NK Veiligste Chauffeur 2019 én de Ridder 2019. Die laatste prijs komt voort uit de “Ridders van de Weg”. De Ridder 2019 award is bestemd voor een chauffeur die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor transportveiligheid. Dat zou kunnen zijn doordat hij of zij lange tijd schadevrij heeft gereden, maar ook door bijvoorbeeld een heldhaftige actie op de snelweg. Ridder 2019 is een juryprijs, met aan het hoofd van de jury een onafhankelijke voorzitter… en dat is, u raadt het al, Fred Teeven.

Inmiddels is Fred, die wel even aan zijn overgang naar buschauffeur moest wennen, alweer bijna twee jaar buschauffeur. Hij rijdt twee dagen per week met de bus, en dat bevalt hem uitstekend. Zo goed zelfs, dat hij van plan is om het tot zijn pensioen te blijven doen. Daarnaast is hij mede-oprichter van een adviesbureau in risk management, dat tussen het chauffeuren door ook lekker loopt. Een bezige bij dus!

Voor meer informatie:
TVM Awards
Connexxion