De Van Eijck Groep omvat diverse bergingsbedrijven en heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. We bezoeken het moderne bergingsbedrijf en krijgen een blik achter de schermen.

De Van Eijck Groep begon eind jaren zestig in het Brabantse Hulten als takelbedrijf en is inmiddels uitgeroeid tot een internationaal opererend, gespecialiseerd bergings- en transportbedrijf voor personen- en vrachtauto’s. Een bedrijf met meerdere vestigingen (o.a. Van Amerongen Berging, Wielsma Internationale Autoservice) in Nederland en zelfs een in Spanje, waar 325 mensen werkzaam zijn. Vanwege het specifieke werk, dat vaak ook langs de (snel)wegen verricht moet worden, staat veiligheid hoog in het vaandel van het familiebedrijf.

Om medewerkers zo goed mogelijk op te leiden heeft men de eigen Van Eijck Academy opgericht, waar ieder de fijne kneepjes van het vak leert. RTL Transportwereld neemt een kijkje bij de 24/7 meldkamer van het bergingsbedrijf in Gilze en volgt de handelingen die nodig zijn om een in Frankrijk -buiten zijn schuld- gestrande vrachtautochauffeur van een leentrekker te voorzien. Waarna de berger ook zorg draagt voor de repatriëring van het gestrande voertuig.

Voor meer informatie:
Van Eijck Groep