Transportwereld is aanwezig op de 39e editie van het Truckstar Festival, een jaarlijks hoogtepunt op de kalender van een grote groep geinteresseerden. Chauffeurs en ondernemers, maar ook heel veel liefhebbers vinden al tientallen jaren hun weg naar het TT Circuit Assen. Ruim 55.000 mensen genieten er van alles wat er hier te zien is. Er staan ruim 3000 trucks opgesteld, maar er waren nog véél meer gegadigden die met hun truck aanwezig wilden zijn. Truckstar is overigens meer dan alleen de organisator van dit Festival, want natuurlijk brengen zij ook maandelijks een magazine aan de man. Een vakblad voor truckers, door truckers.

Het festival richt zich op de vrachtwagenchauffeur en kent drie belangrijke elementen. Het eerste element is een beurs waarop vrachtwagenfabrikanten zich presenteren, waar gerelateerde producten worden aangeboden en waar veel bijzondere vrachtwagens zijn te zien. Het tweede element is een showgedeelte, vooral op het rechte eind van het circuit, waar stunts, spelen en wedstrijden worden gehouden. Het derde element is een grote camping langs het circuit, waarop tweeduizend ‘normale’ vrachtwagens met chauffeur staan, om te feesten, om te kijken en om bekeken te worden.

Om de baan niet te beschadigen zijn grote stukken bedekt met zand. Een van de andere voorzorgsmaatregelen heeft vooral te maken met de hoge buitentemperatuur. De temperaturen liepen zo hoog op dat het asfalt begon te smelten. Vandaar dat er tussen de bedrijven door ook tankwagens met water rondreden om de baan te besproeien.

Een belangrijk onderdeel van het Truckstar Festival vormt de verkiezing van Mooiste Trucks in de verschillende categorieën. Gevolgd door de bekendmaking van de allermooiste. Dit jaar gaat die eer naar Nick Willigenburg, directeur van het gelijknamige transportbedrijf. Oud-ontwerper en al ruim een jaar chauffeur op deze Mooiste Truck van 2019, Martin van Veldhuizen, deelt die mening absoluut.

Tijdens deze editie kijkt de organisatie ook al even uit naar de volgende. Dat wordt immers een heel bijzondere – dan bestaat het festival 40 jaar! Tussen 1980 en 1991 werd het festival op verschillende locaties gehouden, maar sinds 1992 is het altijd op het TT-Circuit in Assen te vinden. Een van de traditionele hoogtepunten zal er dan echter niet meer bij zijn. De traditionele caravan-race moet het veld ruimen. Dat betekent wél dat er ruimte is voor iets nieuws. Heb jij een idee voor een nieuw onderdeel laat het ons dan hier weten!

Voor meer informatie:
Truckstar Festival
Truckstar