Tijdens het Truckstar Festival maakt het Sectorinstituut Transport en Logistiek een nieuw initiatief bekend. Gericht op de chauffeur en bedoelt om hem of haar meer waardering voor het werk te geven. De Dag van de vrachtwagenchauffeur op 12 december 2019.

Dag van de vrachtwagenchauffeur
Het Sectorinstituut en Truckstar vinden dat alle hardwerkende vrachtwagenchauffeurs van Nederland een keer in het zonnetje gezet mogen worden. Want zonder al die hardwerkende chauffeurs komen al die levensmiddelen, bouwmaterialen, kleding, onderdelen et cetera nergens aan. Vrachtwagenchauffeurs zijn de onmisbare schakel in een land waar distributie centraal staat. Daarom is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur in het leven geroepen. Dit jaar is dat op 12 december 2019. Het wordt een jaarlijks terugkerend fenomeen, op iedere tweede donderdag van december.

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur wordt uitgevoerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek en Truckstar. Zij doen dit volledig zonder winstoogmerk. Tal van bedrijven en organisaties ondersteunen daarom dit initiatief, waaronder; BP, Albert Heijn, Jumbo, TVM, Randstad, Mercedes, Scania, Etos en Gall & Gall en straks nog veel meer.

Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten. Eerlijk, oprecht en vanuit het hart. En tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten.

Ieder bedrijf kan een leuke activiteit doen
Je kunt een handje helpen chauffeurs op 12 december eens in het zonnetje te zetten: koffie met een taartje bij lossen van de vracht, leg de rode loper uit, verrassingslunch onderweg, alles kan. Jij kan invullen hoe je dat voor je ziet. Het doel: een onvergetelijke dag voor al die vrachtwagenchauffeurs. Meer informatie vind je hieronder.

Voor meer informatie:
Dag van de Vrachtwagenchauffeur
Sectorinstituut Transport en Logistiek
Truckstar