Naast internationale bergingen in heel Europa heeft het bergingsbedrijf Joh. van der Zand de dienstverlening verder uitgebreid. Daarvoor werd onlangs een gloednieuwe high tech combinatie in gebruik genomen. In Transportwereld gaan we hier uitgebreid op in.

Bergingsbedrijf Joh. van der Zand is één van de grootste internationaal opererende bergingsbedrijven van Nederland. Zij bergen en repatriëren gestrande vrachtwagens en touringcars met een technisch mankement of na een ongeval. In Europa en ver daarbuiten.

Sinds kort heeft het bedrijf een fraaie nieuwe combinatie laten bouwen door het Duitse Moetefindt uit Buchholz. De MAN bakwagen en de aanhangwagen zijn voorzien van volledig gesloten opbouwen met daarin alle voorzieningen voor het transport van personenauto’s.

Daarvoor zijn er hefdekken aanwezig waardoor voertuigen twee hoog geladen kunnen worden. Alles is radiografisch bediend en de combinatie is uitgevoerd als doorlader. Dat betekent dat afkoppelen niet nodig is voor het beladen van de motorwagen. Joh. van der Zand zet de nieuwe MAN combinatie vooral in voor het transport van speciale en exclusieve voertuigen. Doordat de lading aan het zicht wordt onttrokken is deze combinatie uitermate geschikt voor het vervoer van kostbare prototypes, speciale voertuigen voor beurzen en dergelijke. Zo worden er regelmatig ritten gedaan voor het vervoer van nieuwe modellen naar exotische locaties voor fotoshoots.

Voor meer informatie:
Bergingsbedrijf Joh. van der Zand B.V. – Waardenburg