Een merk dat groots uitpakt op het Truckstar Festival is IVECO. In de afgelopen jaren investeerde de fabriek veel tijd en geld in de ontwikkeling van nieuwe modellen. Eerder resulteerde dat in de introductie van de Daily en hier in Assen vindt de officiële Benelux-presentatie plaats van vier van de meer dan 14.000 S-WAY uitvoeringen.

De nieuwe IVECO S-WAY was het gesprek van de dag tijdens het Truckstar Festival, op het TT-Circuit Assen. Chauffeurs kregen de kans om op de IVECO-stand kennis te maken met de IVECO S-WAY. Daarnaast was er nog veel meer te beleven, zoals de nieuwe IVECO Daily en twee drift Daily’s van Team Hahn Racing. Tijdens een rondje over het circuit was er veel te zien voor de liefhebbers. Zo stonden er diverse IVECO’s, waaronder de Stralis LNG truck, de Trakker en de X-WAY.

Met een gloednieuwe cabine, uitstekende brandstofefficiëntie en geavanceerde technologie en connectiviteit, is de IVECO S-WAY truck een complete transportoplossing. Hij is ontworpen om bestuurders een uitstekend leven te bieden aan boord en biedt een winnende oplossing aan eigenaars door zijn competitiviteit en Total Cost of Ownership.

Het is de droomtruck van elke bestuurder: ontworpen naar hun behoeften is de nieuwe cabine ruim en rijk aan comfortfuncties en geavanceerde technologieën. Het is echt je thuis weg van huis. De IVECO S-WAY is 100% verbonden, waarmee een nieuw tijdperk aanbreekt op het gebied van wagenparkbeheer en connectiviteit aan boord. Dankzij de geavanceerde connectiviteit hebben de chauffeurs altijd contact met hun fleetmanager, IVECO-ondersteuningsspecialisten en dealernetwerk, zodat ze nooit alleen op pad zijn.

Er stonden vier primeurs van de S-WAY op het festival, namelijk de S-WAY diesel, de CNG uitvoering en twee speciale concept trucks, MAGIRUS en de FIT CAB. Die laatste twee zijn speciale klantgerichte concepten en maken deel uit van een samenwerkingsproces waarbij klanten betrokken zijn. Tijdens het festival, maar ook zeker erna zal IVECO deze concepts inzetten om input van chauffeurs en klanten te ontvangen en zo de concepts te verbeteren.

De IVECO FIT CAB zet de bestuurder centraal met het doel om het welzijn, het comfort en de prestaties van de bestuurder te verbeteren, waardoor de gevolgen van lange rijtijden worden beperkt. De sportieve aankleding met een logo geïnspireerd op fitnessprogramma’s signaleert de extra rol van de cabine als een sportschool op wielen met apparaten voor het verbeteren van de mobiliteit van de bestuurder, stabiliteit, kracht en algemene fitheid. Speciale haken en ankerpunten zijn geïntegreerd in de buitenkant om speciaal ontworpen accessoires te hosten. De intrekbare voorste stap kan worden gebruikt als een trainingstool. Het interieur van de cabine is voorzien van fitnessapparatuur, zoals een in de muur geïntegreerde katrol, een in het dak geïntegreerde gevouwen gripoplossing en een functioneel pakket met weerstandsbanden, schuiven en gewichten. De IVECO FIT CAB is een reizend werk- en trainingshulp voor de bestuurder.

De rood-blauwe IVECO MAGIRUS is een eerbetoon aan zijn illustere erfgoed terwijl hij zich vastberaden op de toekomst richt. Het bevat meerdere elementen van het originele merk, waaronder de klassieke tweekleurige aankleding en chromen details. Hoewel het een eerbetoon is aan zijn geschiedenis, is het innovatief in zijn benadering van het ontwikkelen van een op maat gemaakte vrachtwagen. Het respecteert zijn erfgoed met verfijning, introduceert precisie vakmanschap en geavanceerde technologie. Er is buitengewone aandacht besteed aan elk detail, van de hoogwaardige lederafwerkingen en fijne stoffen tot de metalen hendels, knoppen en inzetstukken, en een breed scala aan opties om elke klant in staat te stellen zijn cabine werkelijk uniek te maken.

Voor meer informatie:
De nieuwe IVECO S-WAY
De nieuwe IVECO Daily bestelwagen
IVECO Nederland