Rond de eeuwwisseling maakte ons land voorzichtig kennis met de Ecocombi, oftewel de LZV. Een afkorting die staat voor ‘lange en zware vrachtautocombinatie’. Een van de eerste bedrijven die voor deze inmiddels zeer succesvolle vervoersvorm koos is Hatro Trans uit Ochten. Dat de LZV in een vervoersbehoefte voorziet, staat vast. Het is een bewezen, veilige oplossing en het wachten is nu eigenlijk op verdere acceptatie in de landen om ons heen.

In het kader van het NK Veiligste Chauffeur gaan we op pad met een van de eerste Ecocombi (of LZV) chauffeurs in ons land. Chauffeur Jacco van den Hater, werkzaam bij Hatro Trans, neemt ons een dag mee met zijn indrukwekkende LZV, en dat vraagt om de nodige chauffeursvaardigheid.

Bij Hatro Trans hebben ze gekozen voor de configuratie met een bakwagen, een dolly en oplegger. Op die manier zijn de verschillende componenten ook duurzaam en efficiënt voor andere doeleinden in te zetten. Jacco heeft echter wel een duidelijke voorkeur.

Als verantwoord en veilig LZV chauffeur moet je altijd weer rekening moet houden met het beschikbare wegennet en de lengte van je combinatie. Die overigens bij een maximale inzet meerdere voordelen kent.

Het aandocken van een dergelijke combinatie vraagt ook de nodige stuurvaardigheid. Zeker omdat nog lang niet ieder bestaand DistributieCentrum is ingericht op dit type voertuigen.
Op de voorgeschreven manier worden zowel de oplegger als later ook de bakwagen gelost en in de vakken geplaatst. Als chauffeur kom je hierbij aan de nodige beweging niets tekort, weet Jacco.

Hatro Transport
Door de verschillende disciplines van vervoer weet Hatro als geen ander dat het voor de opdrachtgevers van het grootste belang is dat het vervoer op een juiste en vakbekwame manier wordt uitgevoerd. Juist de snelle service en het flexibel kunnen zijn in het vervoer, maken van Hatro een erkende partij in de transportsector. Kwalitatieve verbeteringen staan bij Hatro voorop.

Hatro transport leidt elk goederentransport steevast in goede banen, of het nu gaat om meubeltransporten, volumetransport of het snel bezorgen van kleine pakketten. Nationaal en internationaal. Om een compleet transport- en dienstenpakket aan te kunnen bieden, beschikt Hatro over een uitgebreid en modern wagenpark. Zij combineren jarenlange ervaring op het gebied van transport dus met de modernste technieken. Daardoor is kwalitatief transport gegarandeerd. Het onderscheidend vermogen van Hatro ligt bij uitstek bij de inzet van LZV’s (lange en zware voertuigcombinaties).

Voor meer informatie:
TVM Awards
Hatro Transport