Ondernemer Jan van Dam uit Oudewater zit al meer dan 25 jaar in de transportwereld en blijft zoeken naar nieuwe oplossingen en innovaties. De trucks in zijn wagenpark worden beter, slimmer en handiger. De nieuwste aanwinst is de door Van Dijk Woerden geleverde Volvo FM500 8×4 met een 300Tm Erkin kraan.

jvd02

Het wagenpark dat Jan nu heeft staan is om van te smullen. Maar dat is niet altijd zo geweest, vertelt Van Dam. “Rond 2009 hadden wij, net als vele andere bedrijven, een mindere periode. Ik heb er toen bewust voor gekozen om geen afstand te nemen van mijn mensen, maar van mijn auto’s. De kennis – de stuwende kracht achter ons bedrijf – zit immers in de werknemers en niet in blik. Na twee jaar rustig aan te hebben gedaan en weinig te hebben geïnvesteerd, kwam er in 2011 weer schot in de zaak. We moesten ons in de jaren erna aan gaan passen aan de Euronorm en de nieuwe regelgeving, dus hebben we veel geïnvesteerd. In drie jaar tijd hebben we acht nieuwe voortuigen neergezet. De behoefte om zwaardere machines te kunnen tillen groeide en wij gingen daar in mee. De nieuwste aanwinst – de Volvo FM500 8×4 met een 300Tm Erkin kraan – heeft net zijn eerste klus in Polen achter de rug.”

jvd03

Wie de revolutionaire vrachtwagen ziet, is het meteen duidelijk dat het hier niet zomaar een truck betreft. “Ik heb viereneenhalf jaar over deze auto nagedacht. Samen met opbouwer CCH hebben we veel denkwerk in de truck gestoken, waarbij we af en toe best creatief moesten zijn. We maakten een lijstje en bovenaan stond het eigen gewicht van de auto. Hij mocht van ons niet meer dan 32 ton wegen, zodat we elk land binnen Europa zouden kunnen bezoeken zonder vergunningen. Bij deze truck kunnen de verschillende onderdelen los worden gekoppeld: de gereedschapskist van 1250 kilo kan eraf, de schotten kunnen los mee en dan weegt de auto 31,5 ton. Het is al met al een heel bijzondere truck.”

jvd05

Het meest unieke aan het voertuig is enerzijds de combinatie van een autolaadkraan die 300Tm kan tillen met een Volvo 4-asser (i.p.v. 5-asser) en anderzijds dat het de eerste in Nederland opgebouwde Erkin kraan is. De truck is volgens Jan daarnaast ontzettend handzaam. “De truck en kraan zijn niet hoog en daardoor heel compact. We kunnen met deze auto binnen het werk doen en daarnaast kunnen we er ook nog heel fatsoenlijk mee rijden. Dat het complete plaatje er precies zo uitziet als we van tevoren bedacht hadden, dat vind ik echt schitterend. Natuurlijk was ik trots toen ik de vrachtwagen voor het eerst zag. Er staat er maar één zoals deze op de hele aardbol en toevallig staat hij bij Van Dam.”

Voor meer informatie:
Jan van Dam group
Van Dijk Groep
Christiaens Carrosserie Hydrauliek