Transportbedrijf Amerongen Kamphuis schafte onlangs haar 275e MAN-truck aan. De levering door Roordink Bedrijfswagens trok veel media-aandacht omdat het ook de eerste levering in ons land is van het gloednieuwe MAN-model TGX EfficientLine 3. Een aanschaf met een feestelijk tintje, vertelt algemeen directeur Jan Kamphuis. “Mijn opa en vader kochten in 1972 de eerste MAN-vrachtwagens en nu, 45 jaar later, mag ik de 275e in ontvangst nemen.”

kamp05

Amerongen Kamphuis is gespecialiseerd in nationaal en internationaal diepvriestransport. Het transportbedrijf is de eerste in ons land die het nieuwe model MAN TGX EfficientLine 3 in gebruik neemt. Een bewuste keuze die past binnen de duurzame koers die het bedrijf vaart. De nieuwe EfficientLine 3 Euro 6-truck bevat namelijk de nieuwste technische en aerodynamische hoogstandjes, die er volgens MAN voor zorgen dat deze truck ruim 20 procent extra brandstof bespaart in vergelijking met de al zuinige Euro 5-trucks.

kamp03

“De nieuwe truck is meteen de eerste die is uitgevoerd in onze nieuwe huisstijl”, vertelt Kamphuis. “Hij is uitgevoerd in de vroegere Kamphuis-kleuren, maar dan in een modern jasje.” Amerongen Kamphuis is ontstaan uit de fusie in 2002 tussen Van Amerongen Geconditioneerd Vervoer BV en Kamphuis Transport & Expeditie BV. Sindsdien heeft het bedrijf onder meer de transportbedrijven IFT International (in 2006) en Simon Laan (in 2011) overgenomen. Hiermee loopt het eigen groepagenetwerk nu door een groot deel van Noordwest- en Midden-Europa. “De zuinige MAN is daarvoor de meest kostenbewuste keuze. Onze ambitie is gezond en gestaag te blijven groeien. Continuïteit voor onze klanten en het bedrijf met 150 medewerkers is en blijft belangrijk.”

Kamp01

Roordink Bedrijfswagens levert al sinds 1984 MAN-trucks aan Amerongen Kamphuis. In dat jaar startte Gijs Roordink zijn bedrijf in de werkplaats van het toenmalige Kamphuis Transport & Expeditie, als MAN- en Volkswagen LT-bedrijfswagendealer. “MAN is bij ons altijd een gewaardeerd merk gebleven en dat we onze 275e bij Roordink hebben kunnen aanschaffen maakt de cirkel rond”, aldus Kamphuis. “Wat ons in Roordink aanspreekt is de service, zij verzorgen het onderhoud van ons gehele wagenpark en hun no-nonsense aanpak past bij de onze. Het is al ruim dertig jaar een prettige samenwerking.”

Voor meer informatie:
Amerongen Kamphuis
Roordink Bedrijfswagens