In 1968 verscheen de nieuwe Scania 0-serie met volledig nieuwe cabine. Hierbij werd ook het beroemde bouwstenen principe voor het eerst toegepast waardoor vele onderdelen zoals de cabine voor zowel de lichte distributietrucks als de zware versies werden gebruikt. Het was een van de trucks die je veel kon tegenkomen op de internationale routes in Europa en soms ver daarbuiten.

TW14 - Scania 3

Met wat moderniseringen werd het model in 1974 omgenummerd tot 1-serie. Daarvan was de 141 met zijn V8 motor beslist het topmodel en de terechte king of the road. Bovendien was hij met zijn 375 pk een van de sterkste trucks van dat moment. Inmiddels is de vierkante Scania uitgegroeid tot gewilde klassieker. Er worden er dan ook vele gekoesterd door liefhebbers. Een daarvan staat bij Millenaar en van Schaik in de schuur.

TW14 - Scania 1

Die 6×4 trekker werd door het bedrijf nieuw aangeschaft in 1979 en na vele jaren trouwe dienst in een loods bewaard. Na jaren ging er een hobbyclub in de vrije uren mee aan de slag om de klassieker geheel te restaureren. Alles werd daarbij in eigen huis gedaan. De Scania 141 is alweer enige jaren klaar en wordt voornamelijk voor hobbyritten gebruikt. Maar als het zo uitkomt gaat hij ook nog in het reguliere werk aan de slag.

Vervelen doet de hobbyclub zich echter niet want naast deze 141 hebben ze ook nog een klassieke torpedo staan die rijdend gehouden moet worden. En elders wachten nog meer oudjes van de firma op TLC.

Voor meer informatie:
www.millenaarvanschaik.nl/