Met als motto ‘Brandstofbesparing door bandenmanagement’ introduceert Profile Tyrecenter Truck Europe het programma ‘Fleet Check Plus’. Het is een volgende stap in het controleprogramma ‘Fleet Check’, en het is nóg meer toegespitst op het verlagen van het brandstofverbruik en de bandenkosten.

TW36 Profile 3

Profile Tyrecenter Truck Europe heeft hiermee ook zijn Besparingsmenu uitgebreid en door de uitgebreide adviezen en controles krijgen wagenparkbeheerders en ondernemers een nóg betere grip op bandenspanning, uitlijning en slijtage.

TW36 Profile 6

Profile weet uit ervaring dat de kosten voor brandstof zo’n 20 keer hoger zijn dan de kosten voor banden en bandenservice. Of anders gezegd: door aandacht te besteden aan de conditie van de banden en de wieluitlijning kunnen vervoerders veel geld besparen.

De Amsterdamse ADR-vervoerder Van Waveren heeft zo’n 60 voertuigen op de weg en hij bevestigt dat regelmatige controles belangrijk zijn om kosten te verlagen en om ongeplande stilstand te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60 procent van de voertuigen met niet-optimale uitlijning rijdt. Er valt dus nog heel wat te verbeteren.

Voor meer informatie:
Profile/truck

Have your say