De moderne mens is graag in de stad, om te wonen, te werken en te ontspannen. Inmiddels geldt dat voor meer dan 50% van de wereldbevolking. In die verstedelijkte gebieden is het openbaar vervoer vaak de beste manier om je te verplaatsen. Daarbij speelt de stadsbus voor slechts 15% een rol terwijl dat volgens recente studies wel de helft zou kunnen zijn. Het reizen per bus moet dus aantrekkelijker worden. Voor de touringcar is die verandering al ingezet, bij de stadsbus is er wat dat betreft nog veel te winnen. Mercedes-Benz zet het offensief in met de Future Bus. Ofwel de bus die je voor je plezier neemt.

ZTW09 Future Bus 4

De Future Bus ziet er niet alleen van de buitenzijde anders uit. Vooral het interieur is duidelijk afwijkend. Door de opstelling van de banken moet de bus vooral licht en ruim aanvoelen, een beetje als in een park. Vandaar die stangen in de vorm van een boom en verlichting die doet denken aan bladeren. Er zijn drie compartimenten: express, ofwel de plek tegenover de deuren bedoelt voor passagiers die slechts 1 of 2 haltes meerijden. Achterin is de lounge zone met banken in U-vorm. De plek voorin naast de bestuurder is de service zone, hier kan de passagier verder op weg geholpen worden als hij of zij meer informatie over de reis nodig heeft. Die nieuwe taak kan de chauffeur prima vervullen want, en dat is het belangrijkste, de Future Bus rijdt autonoom!

ZTW09 Future Bus 1

Om dat te kunnen is de Future Bus voorzien van diverse sensoren, radars en camera’s. Dit systeem, door Mercedes-Benz CityPilot gedoopt, kan andere weggebruikers herkennen. Ook voetgangers of dieren. Daarnaast houdt de bus zichzelf op de bewuste rijbaan, parkeert hij strak langs de stoeprand bij de halte en communiceert hij met verkeerslichten. Die weten dat de bus nadert en zullen op groen springen waardoor de bus vloeiend door kan rijden. Al deze techniek moet vooral het comfort voor de passagier verhogen door een veel soepelere rijstijl. Voor andere weggebruikers is aan de buitenzijde van de Future Bus te zien of hij autonoom rijdt. In dat geval voert de bus blauwe led-verlichting aan de voor- en zijkant. Als de chauffeur zelf rijdt, is die verlichting wit.

ZTW09 Future Bus 6

De Future Bus werd in Nederland aan de wereldpers onthult. Niet alleen loopt ons land voorop in het omarmen van nieuwe mobiliteitsconcepten, ook kent Nederland een van de langste snelbustrajecten van Europa, namelijk van Schiphol naar Haarlem. En juist op dit traject werd de zelfrijdende bus gedemonstreerd. Gewoon tussen het andere verkeer wat de busbaan op diverse plekken kruist. Daarbij reed de bus ook de maximaal geldende snelheid van 70 km/h.

ZTW09 Future Bus 5

Volgens Hartmut Schick, hoofd Daimler Bus en CEO EvoBus GmbH, gaat het nog jaren duren voordat de volledig autonome stadsbus ook daadwerkelijk ingezet kan gaan worden. Enkele toepassingen van de CityPilot, zoals het strak langs de stoeprand parkeren, zijn echter al veel eerder te verwachten. De Mercedes-Benz Future Bus beleeft zijn publieksdebuut op de komende IAA in Hannover.

Voor meer informatie:
Daimler

Have your say