Onlangs rolden in de gloednieuwe fabriek in het Poolse Wrzesnia de eerste exemplaren van de nieuwe MAN TGE bestelauto van de band. Daarmee kan het merk nu bedrijfswagens van 3 tot 50 ton aanbieden. Dat is meteen een van de belangrijke pluspunten van de nieuweling; de serviceorganisatie die erachter staat. Klanten kunnen rekenen op service die ook voor de truck-klanten van het merk geldt. Het uitgangspunt daarbij: het werk moet door kunnen gaan. Daarom hanteren MAN-dealers ruime openingstijden – ook op zaterdag – is er een snelle onderdelenvoorziening en een 24-uurs hulpdienst voor heel Europa.

man tge 04
Uiteraard heeft de nieuwe TGE meer te bieden. Allereerst is er zijn veelzijdigheid met keuze uit een gesloten bestelwagen, een chassis-cabine of een combi. Tel daarbij de verschillende lengte- en hoogtevarianten en het totale carrosserieaanbod bestaat uit niet minder dan 69 versies, met een maximum laadvolume van 18,4 kubieke meter. Vervolgens is de TGE leverbaar met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of zelfs vierwielaandrijving. Onder de motorkap liggen geheel nieuwe, speciaal voor de TGE ontwikkelde turbodiesel motoren met een inhoud van twee liter. Die is er in vier vermogensvarianten, van 102 pk tot 177 pk.

man tge 03

De standaarduitrusting omvat onder meer airco, cruise control, een geveerde bestuurdersstoel, LED-laadruimteverlichting en het RIO open telematica platform. Eveneens bij de vanafprijs inbegrepen zijn slimme assistentiesystemen zoals de zijwindassistent en Front Assist, dat het verkeer vóór de TGE monitort en de bestuurder waarschuwt als er onvoldoende ruimte is tot de voorligger. In het uiterste geval kan het systeem een semi-autonome remactie uitvoeren om een ongeval te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. De TGE is ook leverbaar met achteruitrij- en inparkeerhulp (ook voor aanhangers), verkeersbordherkenning en side assist.

De MAN TGE is er als gesloten bestelwagen vanaf 24.550 euro, als chassis cabine vanaf 22.250 euro en als chassis dubbele cabine vanaf 26.400 euro. De MAN TGE staat vanaf nu bij de MAN-dealer.

Voor meer informatie:
www.van.man.eu/nl