LAKO Wegtransportmiddelen in Eibergen, het bedrijf dat Jan Lageschaar met een klein team enthousiaste medewerkers in 1986 startte, is sindsdien uitgegroeid tot een gespecialiseerd bedrijf voor opbouwen van trucks en getrokken materieel. Naast de ontwikkeling en nieuwbouw houdt het bedrijf zich ook bezig met APK-keuringen, reparatiewerkzaamheden en is dealer van NCH containerafzetinstallaties en de productlijnen van Palfinger. De meeste door het bedrijf gebouwde transportoplossingen zijn maatwerk en volledig afgestemd op de wensen van de klant.

TW21 Lako 05

Deze week toont RTL Transportwereld de ontwikkeling en bouw van een bijzondere Ginaf met zware Palfinger autolaadkraan voor Jos Tolkamp Speciaal Transport. Dit bedrijf zocht een wendbaar en veelzijdig voertuig om nog beter te kunnen inspelen op de vraag uit de markt. Dat is uiteindelijk een Euro 6 Ginaf 5250 CTSE 10 x 4 geworden die als bakwagen inzetbaar is. Om de zwaarste lasten te kunnen tillen is een Palfinger PK 165.002 TEC 7 autolaadkraan met afneembare jib en lier gemonteerd.

TW21 Lako 03

Van de 5 assen zijn er twee aangedreven en vier stuurbaar. Om de 165 t/m Palfinger kraan optimaal te kunnen gebruiken is ook aan de voorzijde een stempel geplaatst. De laadbak zelf is voorzien van een uitschuifbare tafel en dito achterbumper. Aan de achterzijde werd tevens een dubbele vangmuilkoppeling aangebracht om alle soorten aanhangwagens te kunnen hebben.

Met dit voertuig heeft Jos Tolkamp een mooie aanvulling op het wagenpark waarmee het nog beter kan voldoen aan de wensen van zijn klanten.

Voor meer informatie:
www.lako-eibergen.nl
www.jtst.nl