Familiebedrijf GP Groot uit Heiloo bestaat 100 jaar. De basis van de onderneming is gelegd door Gerrit Pieter Groot, G.P. Groot. Begin vorige eeuw is hij melkrijder en groenteman. Als zelfstandig ondernemer met een goede handelsgeest stort hij zich op diverse activiteiten en legt zo het fundament voor het huidige GP Groot. Het bedrijf is inmiddels op drie fronten actief: infra en engineering, brandstoffen en oliehandel, inzameling en recycling.

ZTW05 GP Groot 01

Met name de laatste 25 jaar is een gestage groei gerealiseerd en is de firma uitgegroeid tot een modern en innovatief bedrijf dat cradle-to-cradle heeft omarmd en duurzaam ondernemen tot haar corebusiness heeft gemaakt. Door op een slimme en efficiënte manier afval in te zamelen en te scheiden vormt het materiaal steeds vaker de basis voor nieuwe grondstoffen. Dat gebeurt tevens aan het begin van de afvalketen door opdrachtgevers mee te nemen in de filosofie van het bedrijf. Zo krijgt bedrijfsafval steeds vaker een duurzame (her)bestemming. Onder de noemer ‘van afval naar grondstoffen en energie’ ontpopt GP Groot zich zo tot de grondstoffenleverancier van de toekomst.

ZTW05 GP Groot 05

Ook als het gaat om de introductie van nieuwe, schonere brandstoffen, speelt GP Groot een rol. Zo is onlangs de eerste NXT-locatie in Alkmaar geopend. Door uitdagingen op het gebied van klimaat en luchtkwaliteit groeit de vraag naar minder milieubelastende mobiliteit. Er zijn goede alternatieven voor benzine en diesel beschikbaar, de verkrijgbaarheid ervan is echter nog niet optimaal. “NXT is hét concept voor minder milieubelastende mobiliteit, waarbij de brandstoffen die op de locatie worden aangeboden, aansluiten bij de behoefte in de regio. Dat de locatie in Alkmaar hoofdzakelijk ingericht is voor LNG, heeft te maken met de vraag naar dit product door regionale bedrijven en transporteurs”, aldus Pieter Talsma, directeur GP Groot brandstoffen en oliehandel. “In de toekomst volgen meer locaties, waarbij de brandstoffen die worden aangeboden aansluiten bij de behoefte in de regio.”

Voor meer informatie:
www.gpgroot.nl