DAF trucks dealer Van Tilburg Bastianen Gorinchem heeft zes DAF trucks van het type XF480 Space Cab afgeleverd aan Baars Transport uit Nieuwland. Baars is specialist in baggerwerkzaamheden en werkt al sinds de jaren zestig met DAF trucks.

Baars Transport betrekt zijn chauffeurs bij het kiezen van de trucks. Van der Sloot: “Bij ons heeft iedereen een eigen auto. We betrekken ze ook bij de inrichting van de cabine. In de nieuwe XF’s zitten bijvoorbeeld met leer beklede stoelen. Een chauffeur mag trots zijn op zijn auto. Dat vinden wij belangrijk. Ze moeten er immers minimaal acht jaar mee rijden. Tegelijk zijn ze er zuinig op en dat zien wij terug in lagere kosten voor onderhoud, reparaties en brandstof.’

‘Onderhoud doet Baars Transport deels in een eigen werkplaats’, aldus Martin Kramer, chef werkplaats, ‘maar voor een belangrijk deel vertrouwen we dat ook toe aan de dealer. Onze werkplaats heeft simpelweg niet altijd voldoende capaciteit. Die wisselwerking met de dealer gaat goed en dat geldt wederzijds.’

Baars Transport 2

Baars Transport heeft een vloot van 55 trucks, vooral trekkende eenheden. De 6 nieuwe DAF’s zijn vervanging. Het gaat om twee XF 480 FT 4×2-trekkers, twee XF 480 FTG 6×2-trekkers en twee XF 480 FAN 6×2 chassis. Ze zijn allemaal voorzien van een ZF intarder, truckphone en de trekkers hebben een luchtbediende schuifschotel af fabriek.

Lange historie met specialisme in baggerwerk

Het bedrijf in Nieuwland bestaat al sinds 1934. Aanvankelijk vormde agrarisch loonwerk de kern maar vanaf de jaren zeventig is dat veranderd. ‘Baggerwerkzaamheden, het vervoer van baggerslib en zuiveringsslib nemen nu een belangrijke plaats in, een specialisme waarin Baars heel groot is. De flexibele combinatie van Baars Aannemerij en de transportdivisie biedt een duidelijke meerwaarde voor ons en de klant. Verder hebben we een aantal kraanauto’s en we doen veel vervoer voor bouw en industrie, met name glas, hout, bekistingen en steigermateriaal. Dat doen we niet alleen in Nederland, maar ook internationaal’, besluit Van der Sloot.