TVM verzekeringen heeft het initiatief genomen tot de TVM Awards. Onder dit op transportveiligheid gerichte geheel vallen: Het NK Veiligste Chauffeur 2019, Veilig Transport 2019 en de Ridder 2019. Een drietal prijzen, die ieder op hun eigen manier inspelen op het centrale thema. Het NK Veiligste Chauffeur is inmiddels in volle gang, maar om de twijfelaars nog een extra impuls te geven, heeft de organisatie de inschrijving verlengd tot medio juni. Dus iedere beroepschauffeur die ook maar iets met transportveiligheid heeft, kan zich nog aanmelden en meedoen. Meet je kennis met die van anderen, kom een ronde verder en maak uiteindelijk kans op de hoofdprijs: Een reis voor 2 personen naar Brazilië en een jaar lang de titel ‘Veiligste Chauffeur van Nederland.”

TVM verzekeringen krijgt overigens de steun van meerdere partners. In alfabetische volgorde zijn dat Advance Groep, Continental, TLN, Van Eijck Groep, Veilig Verkeer en Volvo Trucks. RTL Transportwereld zet deze week twee van deze bedrijven, de Van Eijck Groep en Volvo Trucks, wat meer in het zonnetje.

Van Eijck Groep
De Van Eijck Groep begon eind jaren zestig in het Brabantse Hulten als takelbedrijf en is inmiddels uitgeroeid tot een internationaal opererend, gespecialiseerd bergings- en transportbedrijf voor personen- en vrachtauto’s. Een bedrijf met meerdere vestigingen (o.a. Van Amerongen Berging, Wielsma Internationale Autoservice) in Nederland en zelfs een in Spanje, waar 325 mensen werkzaam zijn. Vanwege het specifieke werk, dat vaak ook langs de (snel)wegen verricht moet worden, staat veiligheid hoog in het vaandel van het familiebedrijf.

Om medewerkers zo goed mogelijk op te leiden heeft men de eigen Van Eijck Academy opgericht, waar ieder de fijne kneepjes van het vak leert. Uiteraard ligt er ook een zakelijke relatie tussen TVM verzekeringen en de dienstverlening van Van Eijck. RTL Transportwereld neemt daarom een kijkje bij de 24/7 meldkamer van het bergingsbedrijf in Gilze en volgt de handelingen die nodig zijn om een in Frankrijk -buiten zijn schuld- gestrande vrachtautochauffeur van een leentrekker te voorzien. Waarna de berger ook zorg draagt voor de repatriëring van het gestrande voertuig.

Volvo Trucks
Volvo Trucks is ook dit jaar weer van de partij. Samen met TVM Verzekeringen waren zij ook al betrokken bij de eerste editie van het NK Veiligste Chauffeur in 2018. De reden is duidelijk. Bij Volvo loopt veiligheid als een rode draad door de historie van het bedrijf. Tal van hedendaagse veiligheids vindingen zijn toe te schrijven aan het Zweedse merk. Dat sinds 1935 in ons land is gevestigd en een scala aan op maat gesneden transportoplossingen kan aanbieden. Nul vrachtauto-ongelukken is het ultieme doel van het merk en om dat te bereiken wordt er continu ingezet op ontwikkelingen die dat kunnen bewerkstelligen.

Daarbij is er ook zeker aandacht voor zaken die de chauffeur ook zelf -letterlijk- in de hand heeft. Denk aan het gebruik van de smartphone tijdens het rijden. We weten inmiddels allemaal dat dit tot onveilige situaties kan leiden en dus voorkomen moet worden. Wees alert en altijd bezig met je werk, het besturen van het voertuig en laat je niet afleiden door andere zaken. Draag ieder op je eigen manier bij aan het terugbrengen van het aantal ongelukken en de daaruit voortkomende letsels. Verder heeft Volvo aandacht voor het tekort aan chauffeurs en richt zich met name op de vrouwelijke chauffeurs. Waar beroeps- en Volvochauffeur Nathaly Bol vorig jaar hoog scoorde in het NK, zetten TVM en Volvo haar nu in als een ambassadrice voor het NK Veiligste Chauffeur. Zij roept ook alle chauffeurs in haar woonprovincie Drenthe, maar ook de landelijk toenemende groep vrouwelijke beroepschauffeurs op om zich alsnog in te schrijven voor dit NK!

Voor meer informatie:
TVM Awards
Van Eijck Groep
Volvo Trucks