RTL Transportwereld is deze week bij SmartBox in het Zeeuwse Yerseke. Dit bedrijf heeft zich toegelegd op de productie van een grote diversiteit aan laadbakken met een laag eigen gewicht. Vooral bestemd voor voertuigen die met rijbewijs B gereden mogen worden en met een maximum gewicht van 3.500 kilogram. Een groeiende markt, zo blijkt. Zeker nu er steeds meer gelet wordt op aslasten en gewichten, groeit de vraag naar lichtere maar robuuste laadbakken. Niet alleen in het genoemde segment, maar ook in die van de 5 en 7,5 tons voertuigen. Voor al deze voertuigen biedt SmartBox een oplossing. Afgestemd op de vraag van de klant. Ook wanneer die op zoek is naar een koel/vries toepassing, een lange of juist kortere of een hogere bak en al dan niet met een laadklep.

TW27 Smartbox 4

SmartBox werkt in Nederland en België samen met meerdere geselecteerde carrosseriebouwers. Zij onderhouden het contact met de klant en mogelijk ook de leverende bedrijfswagendealer van het cabine/chassis. Aan de hand van een klantenwens ontwerpt SmartBox een laadbak. Na goedkeuring van de klant en dienst carrosseriebouwer gaat de laadbak in productie. Afhankelijk van de bestelde extra’s kan samen met het vooraf gemeten gewicht van chassis/cabine, een laadvermogengarantie worden afgegeven. De gebouwde bakken worden met een trekker/oplegger bij de carrosseriebouwer afgeleverd en die kan daarmee de auto completeren en afleveren. Overigens biedt SmartBox oplossingen aan voor vrijwel alle merken bestelwagens met een chassis/cabine variant.

TW27 Smartbox 3

Door het gunstige (tot wel 25 procent lagere) eigen gewicht verbruiken auto’s met een SmartBox niet alleen minder brandstof, maar stoten ook minder Co2 uit. Dat brengt een dergelijke investering ook in aanmerking voor een aanzienlijke Energie Investerings Aftrek.

TW27 Smartbox 1

De SmartBox techniek leent zich ook voor andere oplossingen. Zo is op basis van de verschillende merken met een laag Alco chassis de zogenoemde Distrihopper ontwikkeld. Licht in gewicht, laag bij de weg, een hoog dak, een afsluitende achterklep en voldoende plaats voor 14 Deense veilingkarren met bloemen en planten. Fresh Trans France uit De Kwakel zet deze voertuigen in binnen de eigen logistieke keten. Die begint veelal in of rond de veiling in Aalsmeer. Vandaaruit wordt met grote transportcombinaties de lading veilingkarren naar de depots in Frankrijk gebracht waar ze direct overgeladen kunnen worden in de Distrihopper voor de fijnmazige distributie.

Voor meer informatie:
SmartBox

Have your say