Nederland telt een groot aantal gemotiveerde en vakkundige vrachtautochauffeurs. Mannen én gelukkig een toenemend aantal vrouwen, die het besturen van een vrachtauto als een mooi vak zien. Als gespecialiseerd verzekeraar voor de branches logistiek en transport waardeert TVM de inzet van deze vakmensen en maakt het zich al decennialang hard voor transportveiligheid en belonen chauffeurs en bedrijven die zich hier ook voor inzetten.

Dit jaar krijgt het initiatief een nieuwe overkoepelende naam: de TVM Awards. De drie pijlers (en daarmee ook de uit te reiken awards) hieronder zijn Veilig Transport 2019, Ridder 2019 én NK Veiligste Chauffeur 2019. Om dit alles onder de aandacht te brengen heeft TVM presentator en sportjournalist Hélène Hendriks als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden.

Initiatiefnemer is dus verzekeraar TVM, maar zij staan daarin niet alleen. Met hulp van Volvo Trucks Nederland, Van Eijck, Continental, VVN (Veilig Verkeer Nederland), TLN (Transport Logistiek Nederland) en Advance Groep komen de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur tot stand.

De inschrijvingen voor het NK Veiligste Chauffeur zijn inmiddels in volle gang. Het NK Veiligste Chauffeur is een competitie voor chauffeurs die hun vakkennis willen delen met collega’s. Het doel is om de veiligste beroepschauffeur van Nederland te vinden. De winnaar van het NK mag zichzelf vervolgens een jaar lang de veiligste chauffeur van ons land noemen. De hoofdprijs van het NK is, naast de eer en een prachtige bokaal, een fantastische reis voor twee personen naar Brazilië, met onder andere een bezoek aan de grootste truckfabriek van Volvo.

Deelname aan het NK Veiligste Chauffeur staat open voor iedere vrachtautochauffeur met een rijbewijs C en is dus merk- en verzekeraars-onafhankelijk. De inschrijving voor het NK Veiligste Chauffeur 2019 is op 1 mei geopend en loopt nog tot het einde van de maand. Aanmelden kan via de website van de TVM Awards 2019.

Deze keer maken we kennis met Hélène Hendriks. Wat heeft zij met vrachtauto’s? En wat voor overeenkomsten zijn er te vinden tussen voetballers en vrachtautochauffeurs?

Voor meer informatie:
TVM Awards.nl
TVM Verzekeringen
Volvo Trucks
Continental banden
Van Eijck Groep
TLN
Advance Groep
Veilig Verkeer Nederland