‘Samen werken aan ambities’ is al 10 jaar het motto van Teamflex Personeelsdiensten. Daarin richten zij zich zowel op vaste medewerkers als flexwerkers en alle werkgevers in transport en logistiek. Centraal staat hierin de continue zoektocht naar, ontwikkeling en plaatsing van jong – maar zeker ook ervaren – talent. Om dag in dag uit 24 uur per dag te werken aan de beste match tussen onze opdrachtgevers, vaste- en flexmedewerkers.

tf1

Deze week is RTL Transportwereld op bezoek bij veelzijdig logistiek dienstverlener Holwerda in Almere. Zij werken op meerdere manieren voor zowel vaste als flexibele medewerkers samen met Teamflex. Dit keer kijken wij naar de invulling een van de BBL plaatsen binnen het logistieke bedrijf. Daarin volgen we Mike. Hij wil graag chauffeur worden en kiest voor de opties die het BBL (beroeps begeleidende leerweg) traject van Teamflex hem bieden. We kijken mee tijdens de intake op een van de kantoren en de daarop volgende rijtest met een van de Teamflex lesvoertuigen. De intercedente legt uit hoe de verdere procedure verloopt. Nadat hij goed door het assessment en de tests is gekomen, komt hij via het BBL traject bij Holwerda Logistics terecht. Hier combineert hij werken, verdienen, de rijlessen en het online studeren voor zijn MBO 2 opleiding met elkaar. Daarbij zorgen Teamflex en Holwerda voor de dagelijkse invulling van zijn werk/studiedagen.

Holwerda Logistics is overigens actief in winkel-, meubel- en keukendistributie, verhuizingen en warehousing. Stuk voor stuk zaken waar Mike in zijn werk/opleidingstraject ook kennis mee maakt. Daarbij richt Holwerda zich overigens niet alleen op de eigen personeelsbehoefte, maar leidt in het kader van het eigen MVO-beleid ook toekomstige medewerkers voor andere logistieke bedrijven in de regio op. Aan het eind van het leertraject zijn de leerlingen immers multifunctioneel inzetbaar. Na een half jaar beschikken ze al over een MBO 2 opleiding chauffeur beroepsgoederenvervoer, een C-rijbewijs en de code vakbekwaamheid. Verder zorgt Teamflex er voor dat hij in de eerste anderhalf jaar verzekert is van een baan. Dit is onderdeel van de goede relatie die Teamflex ook met de werkgevers en werknemers heeft.

tf4

Holwerda is een servicegericht transport- en verhuisorganisatie in Almere. Ze bieden meer dan alleen vervoer en gaan voor een transparante en betrouwbare totaaloplossing. De service van Holwerda omvat allerlei plus-diensten, zowel voorafgaand als na afloop van het transport. Holwerda is een modern bedrijf en zoekt voortdurend naar nieuwe, efficiënte oplossingen voor haar klanten. Ze werken met modern materieel, zoals bijvoorbeeld geautomatiseerde planning en een boordcomputer in elke vrachtwagen. Holwerda typeert zich als een markt- en vooral klantgerichte onderneming, waarin kwaliteit, vertrouwen en slagvaardigheid vaste waarden zijn. Er is veel aandacht voor onderzoek en ontwikkeling van eigen producten met aandacht voor de economische en milieuvriendelijke aspecten.

tf5

De arbeidsmarkt is meer dan ooit aan verandering onderhevig en Teamflex speelt hierop in met passende innovatieve diensten en arbeidsmarktoplossingen. Demografische ontwikkelingen als ontgroening en vergrijzing weet Teamflex juist om te buigen tot kansen en samen met onze klanten zijn wij constant op zoek naar mogelijkheden om te streven naar een duurzame inzetbaarheid van alle generaties werknemers. Opleiding en begeleiding spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze vaste medewerkers en flex medewerkers. Middels onder andere een eigen chauffeursopleiding, professionele opleidingspartners, assessments en loopbaangesprekken proberen wij voortdurend onze flexibele en vaste teams uit te breiden met gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers. Teamflex is lid van de NBBU, erkend leerbedrijf, VCU en NEN gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Teamflex personeelsdiensten
Holwerda

Have your say