Archief

Tussen de vele noviteiten die de internationale Autosalon van Genève ook dit jaar weer te bieden heeft, presenteert Mercedes Benz Vans de nieuwe V-Klasse. Met een nieuw design, dat bijdraagt aan de moderne uitstraling, maar ook met meer comfort, veiligheid en nieuwe krachtbronnen.

In 2014 kenmerkte de nieuwe Mercedes-Benz V-Klasse zich door een geheel nieuwe aanpak in design, uitstraling, comfort en veiligheid. Het concept bleek bijzonder succesvol te zijn: dit blijkt onder meer uit het feit dat er sinds de marktintroductie in 2014 circa 209.000 exemplaren van de V-Klasse zijn verkocht. In 2018 werd zelfs een verkooprecord gevestigd met ongeveer 64.000 verkochte exemplaren.

De facelift zorgt nu voor een verfrissend gevoel bij het reeds zo succesvolle model. Tot de hoogtepunten behoren een nieuw vormgegeven, opvallend gelijnde voorzijde alsmede de introductie van de OM 654 viercilinder dieselmotor-generatie. Deze 300 D viercilinder dieselmotor heeft een vermogen van 176 kW / 239 pk en is leverbaar met de nieuwe 9G-TRONIC automatische transmissie. Het motoren-aanbod omvat verder een 250 D dieselmotor met 190 pk.

De modellen zijn nu bij de dealers te bestellen en vanaf juni 2019 leverbaar. Naast de uitgebreide standaard uitrusting, zijn er ook de speciaal voor deze MPV ontwikkelde lines: de Avantgarde en Exclusive. Personaliseringsconcepten die de auto nog meer cachet geven. Voor het overige is er een reeks comfort- en veiligheids verhogende zaken aan boord, of als optie bij te bestellen.

Hoe de toekomstige, volledig elektrische versie van de premium Mercedes MPV er uit gaat zien toont men met de Concept EQV. Zoals de typering al aangeeft een realistische visie op komend model. Voor de aandrijving zorgt een compacte 150 kW leverende elektromotor, die gekoppeld is aan een transmissie met vaste overbrengingsverhoudingen.

De actieradius bedraagt maximaal 400 kilometer en met de snellaadfunctie is een kwartier genoeg om weer 100 kilometer te kunnen rijden. Een model dat zowel particulier als zakelijk inzetbaar is en daar qua uitrusting ook op aangepast kan worden. Mercedes-Benz Vans wil de productieversie op basis van de Concept EQV gaan presenteren tijdens de IAA-beurs in Frankfurt, die later dit jaar plaatsvindt.

Voor meer informatie:
https://www.mercedes-benz.nl/vans/nl
https://www.mercedes-benz.nl/vans/nl/v-class/v-class