Nederland ligt aan het water, midden in Europa en heeft enorme havens en gigantische industrieterreinen, verbonden door duizenden kilometers snelweg met daarop de meest hypermoderne trucks. Om deze trucks te onderhouden zijn er veel goede monteurs nodig met verstand van de nieuwste technieken. TruckAcademy biedt een opleiding tot trucktechnicus aan. Je vindt vestigingen door heel Nederland, dus er is er altijd een bij jou in de buurt.

ZTW04 TruckAcademy 08

Bij een TruckAcademy leren enthousiaste leerlingen alles over de nieuwste techniek van zware transportmiddelen. Het beroep van monteur is veel diverser dan alleen maar met vieze handen onder een wagen liggen. In de moderne truckwerkplaats is de computer, net als in het dagelijks leven, onmisbaar geworden. Je leert hier hoe je de door jou verzamelde gegevens moet lezen en analyseren. Daarnaast leer je om te gaan met hypermoderne trucks, de meest uiteenlopende gereedschappen en alle denkbare onderdelen.

ZTW04 TruckAcademy 07

De TruckAcademy is een initiatief van de BOVAG en werkt samen met regionale truckdealers, ook omdat het om een Beroepsbegeleidende Leerweg-opleiding gaat. Of te wel vier dagen in de week werken bij een bedrijf en een dag theorie. En over die vier dagen krijg je ook nog een salaris.

ZTW04 TruckAcademy 02

Bij TruckAcademy Rijnmond spreken we leraar Arnold Mäkel, leermeester Ronald van der Goes van Volvo Truckcenter en leerling Wesley Straver.

Voor meer informatie:
Truckacademy.nl