Archief

Scania

Met de modulaire opbouwmogelijkheden van het totale vrachtautogamma biedt Scania voor Transportbedrijf & Logistics Gerard Lammers in Nieuwkuijk de gewenste maatwerkoplossingen.

Het ruim tachtig jaar bestaande Brabantse familiebedrijf wordt inmiddels geleid door de derde generatie, die voor een gestage vervanging van de bestaande veelzijdige materieel vloot kiest. Zo is het grootste deel van de trekkers en bakwagens voorzien van een autolaadkraan, uiteenlopend van 16 tot 165 ton/meter. Waarbij tijdens het ontwerp van het voertuig rekening wordt gehouden met de latere inzet. Bijvoorbeeld door de centrale stempelpoot onder de voorbumper als onderdeel van het chassis om het hijsen voor de cabine mogelijk te maken. Verder zijn voor de trekkers afneembare laadbakken ontwikkeld, waardoor ze ook omgebouwd kunnen worden tot een compacte bakwagen met een bijpassende kraan. Om daarbij ook maximaal flexibel te zijn krappe ruimten is er vaak sprake van meerdere sturende assen. Een andere aandachtspunt vormt het gewicht. Zoals bij de nieuwste 490 pk sterke vierasser met de zwaarste kraan. Deze is zo geconstrueerd dat hij ook in het buitenland op deze manier kan rijden en werken, terwijl hij in Nederland prima inzetbaar is met een flink laadvermogen.

tw11-scania-lammers-05

Van oorsprong was het in 1931 door opa Henri Lammers opgezette bedrijf al bezig met speciaal transport. Ten tijde van de naamgever en tweede generatie, in de persoon van Gerard Lammers, was dat niet anders. Het bedrijf werkt veel voor veel elektra-gebonden bedrijven, met transformatoren, grote kabelhaspels, stenen, bovengrondse palen ten behoeve van stroom, ijzer en ga zo maar door. Maar met de ingebruikname van het nieuwe pand in 2005 kregen (directie derde generatie) Mari en Hans Lammers de mogelijkheid tot meer en een centrale opslag van goederen. Dat maakt dat er nu ook kunstijsbanen in onderdelen liggen, om in deze periode van het jaar in steden weer opgebouwd te worden, vele toneel- en showdecors, bijzondere kunstwerken waarvoor men ook het transport verzorgd, glas- en bouwtransport, inbeslagnames van curatoren en advocaten en al het andere wat breder of langer is.

tw11-scania-lammers-02

Naast de diversiteit aan trekkende eenheden, waaronder ook bijvoorbeeld twee hele speciale Scania lowdeck trekkers, een zware luchtgeveerde R580 8×4 trekker en de nodige bakwagens, beschikt het bedrijf over een groot aanbod opleggers. Van een zeer compacte citytrailer tot een met een zware dieplader en alles wat daar redelijkerwijs tussen zit. Die grote variatie in materieel maakt dat voor iedere opdracht ook de juiste transportcombinatie samengesteld kan worden.

tw11-scania-lammers-06

Bij de gestage verjonging van de vloot is het vooral Hans Lammers die zijn technische kennis benut om na te denken over de juiste uitvoering van het betreffende voertuig. Vaak gaat daar de nodige tijd over heen en wanneer hij het dan uitgekristalliseerd heeft, gaat hij er mee naar de Scania-dealer in Den Bosch waar samen met het beschikbare ontwerpprogramma het model wordt samengesteld. Naar het oordeel van Hans is dat best wel bijzonder, dat je door die modulaire bouwwijze precies het model kunt samenstellen dat je als vervoerder zoekt. Om die reden zijn de laatste vernieuwingen binnen het park ook allemaal van het Zweeds/Nederlandse truckmerk. Waarbij Lammers een deel van het onderhoud in eigen beheer doet en een deel uitbesteed bij de genoemde dealer.

Voor meer informatie:
www.lammers.nl
www.scania.com