Het Chinese merk Shantui beleefde op de Technische Kontakt Dagen zijn Nederlandse debuut. Het is een van de grootste fabrikanten van bouwmachines ter wereld. Op de stand staan twee type bulldozers met automatische GPS-besturing. De DH13K-LGP weegt 14,3 ton, wordt aangedreven door een 115 kW (156 pk) Stage 4 motor en heeft een duwcapaciteit van 3,69 m³. De 18,4-tons DH16K-LGP kan 4,4 m³ verplaatsen en beschikt over 138 kW (188 pk) motorvermogen.

ZT03 Shantui 04

Na afloop van de TKD gaan de bulldozers op transport. Hiervoor komen twee combinaties van specialistisch vervoerder Van der Vlist naar Almere. De mannen weten wat ze doen want in een mum van tijd staan beide rupsvoertuigen op de diepladers. Ook van het formaat zijn ze niet onder de indruk, het blijft allemaal binnen de perken dus er kan zonder begeleiding worden gereden.

ZT03 Shantui 02

Het eerste stuk rijden de twee combinaties gelijk op, maar halverwege scheiden de wegen zich omdat de grootste bulldozer, de DH16, doorgaat naar een volgende beurs in Engeland. De andere gaat aan het werk in Bodegraven. Binnen enkele minuten na aankomst daar staat de machine naast de dieplader en kan machinist Ben Versteegen ermee aan de slag. Op de locatie wordt zand aangebracht als ballast om de grond te laten inklinken voordat er huizen gebouwd kunnen worden. Hier kan de Shantui opnieuw zijn kwaliteiten bewijzen.

Voor meer informatie:
Shantui Europe