Archief

Groene Sector

Een groeiende bedrijfstak in ons land is die van de Groene Sector. Zoals de hoveniersbedrijven die de volledige zorg van het groen bij particulieren, overheden en bedrijven overnemen. Vandaag zijn we in de Vechtstreek bij een klein maar gespecialiseerd ontwerp- en hoveniersbedrijf, Groenpartners.

TW16_vw_bedrijfswagens05

Zeer geschikt is daar de Crafter met dubbele cabine, een krachtige -handgeschakelde- dieselmotor en een veelzijdige, kiepende lichtgewicht laadbak. Verder blijkt deze bedrijfswagen ook een prima aanhangwagen-trekker. Deze lichtgewicht laadbak heeft niet alleen een hoog laadvermogen, maar is ook zeer praktisch opgebouwd en daarmee inzetbaar voor meerdere doeleinden. Of je nu de lading vast moet sjorren of er een net overheen moet leggen, je kunt er snel en goed mee uit de voeten. Nadat de houten balken op de werklocatie zijn gelost, is de bok ook snel weer te verwijderen. Daarmee is de laadbak direct gereed voor een volgende klus: Het laden van een benodigde hoeveelheid zwarte grond.

TW16_vw_bedrijfswagens06

Met de grond op de bak keert Hans terug op de tuinderij, om er daar de benodigde struiken bij te laden. Daarvoor maakt hij gebruik van de speciaal aangebrachte opstappen aan de voorste zijkant van de lichtgewicht Arbo gecertificeerde kipper. De opstaphulp voldoet aan de kwaliteitseisen van de Fysergo Ergonomie Toetsing, kortweg F.E.T. Vervolgens koppelt hij de Crafter aan de gereedstaande aanhanger met minikraan. Het gewicht vormt geen bezwaar. Achter een Crafter met voorwielaandrijving mag een geremde aanhanger met een totaalgewicht van 3.000 kg. En bij de versie met achterwielaandrijving is zelfs een aanhangwagengewicht tot 3.500 kg mogelijk. Met deze mooie combinatie rijdt Hans naar een werk in het naastgelegen dorp.

TW16_vw_bedrijfswagens01

Als andere optie voor deze branche kent Volkswagen bedrijfswagens ook de Amarok. Een luxe pick-up waarvan nu ook een Aventura uitvoering beschikbaar is. Deze is standaard voorzien van een krachtige drieliter V6 dieselmotor met naar keuze 163 tot 258pk. Deze kan afhankelijk van de inzet besteld worden met 2 wielaandrijving of de optionele 4Motion vierwielaandrijving met 8-traps automaat.

TW16_vw_bedrijfswagens03

Deze specifieke versie van de ‘tot Internationale Pick Up 2018 uitgeroepen’ Amarok is onder meer voorzien van: Bi-Xenonverlichting, Ergocomfort stoelen, een volautomatische airconditioning, een uitgebreid multimedia- en audiosysteem, boordcomputer, parkeerhulp voor en achter met achteruitrijcamera, sidebars, een sports-of styling bar plus 20 inch lichtmetalen wielen.

Voor meer informatie:
Volkswagen Bedrijfswagens
Volkswagen Amarok
Groenpartners