Archief

Leiderdorp

Als eerste gemeente in Nederland kreeg Gemeente Leiderdorp het certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ van Profile Tyrecenter Truck Europe uitgereikt. Door het regelmatig controleren, balanceren, uitlijnen en vervangen van de banden, rijden de gemeentelijke bedrijfsvoertuigen niet alleen beter en flink stuk zuiniger, maar besparen ze ook enorm op de Co2 uitstoot.

TW16_leiderdorp02

Als gemeente hecht Leiderdorp aan een duurzaamheidsbeleid met toekomst. Verantwoordelijk wethouder Willem Joosten geeft daar graag een uitleg bij.
Voor de uitvoering van verschillende taken beschikt de gemeente over een eigen wagenpark met ruim twintig voertuigen en variërend van compact tot groot. Hans Hogewoning is verantwoordelijk voor deze vloot en het onderhoud er van. Onder meer waar het gaat om de verschillende aspecten van het bandenmanagement. Iets waarbij men nauw samenwerkt met de omliggende gemeenten.

Op basis van die -op duurzaamheid gerichte- samenwerking tussen bandenspecialist en gemeente, kreeg wethouder Joosten onlangs het certificaat “Duurzaam op de Weg” uitgereikt. Zij zijn daarmee de eerste gemeente die voldoet aan de hoge eisen voor duurzaam bandenbeleid van het bedrijfswagenpark.

TW16_leiderdorp04

In Leiderdorp is Nooteboom de Profile bandenspecialist die alle benodigde werkzaamheden uitvoert. Alle gegevens verwerken zij per voertuig in het digitale systeem Fleetcheck en op basis van het regelmatig uitvoeren van de controle-, onderhouds – en vervangingswerkzaamheden bespaart de gemeente alleen al 26.800 kilogram Co2 per jaar.

Om altijd precies te weten hoe de banden van de bedrijfswagenvloot er voor staan, biedt Profile Tyrecenter Truck Europe naast de genoemde controles en werkzaamheden ook het vernieuwde online Tymacon bandenmanagementsysteem aan. Kijk op de links hieronder voor meer informatie.

Voor meer informatie:
Profile Tyrecenter
Tymacon: Tyre Management Contracts
Gemeente Leiderdorp