Transport is onlosmakelijk met ons land verbonden. Na enkele mindere jaren zit de groei er alweer een tijdje goed in. Alle reden om eens te kijken naar het aantal bedrijven dat zich met het vervoer over de weg bezighoudt.

Dat blijkt groeiend, maar hoe liggen die verhoudingen wanneer je kijkt naar de grootte van de bedrijven? Heeft die groei consequenties voor de verkoop van nieuwe trucks? En hoe zit het met de beschikbaarheid van geschoold personeel? Hiervoor spreken wij verschillende bronnen aan, waaronder de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO), Transport en Logistiek Nederland, en het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Ook gaan we langs bij bedrijven die met de tijd meegaan en zich aanpassen aan de wensen van de markt, zoals ITC Holland Transport, Melis Logistics en Gebr. Opstal Transporten. Verder duiken we in VECTO, ofwel de Vehicle Energy Consumption Calculation Tool. Dit simulatieprogramma berekent de nieuwe milieuwetgeving voor zware bedrijfsvoertuigen.

En ook nog aandacht voor de sector waar momenteel veel gebeurt: die van de bouw! Bij Van de Haterd zand- en cementhandel zien we nieuwe vindingen in het bouwvervoer.

Voor meer informatie:
Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie
Sectorinstituut Transport en Logistiek
Transport en Logistiek Nederland
ITC Holland Transport
Gebr. Opstal Transporten
Melis Logistics