De titel ‘International Truck of the Year’ gaat voor 2020 naar de Mercedes-Benz Actros, die met al zijn technische noviteiten de concurrentie achter zich laat. Van die winnende Mercedes-Benz Actros rijdt inmiddels ook het eerste exemplaar bij Timmerman Transport. Het bedrijf uit Staphorst houdt zich bezig met de opslag en het transport van stukgoed en bouwmaterialen en investeert met de Actros in innovativiteit. RTL Transportwereld rijdt mee aan boord van de prijswinnende Actros.

De nieuwe Actros is, zoals meestal het geval is bij een nieuwe generatie, sterker, zuiniger en efficiënter dan zijn voorganger. En met zijn zuinige, betrouwbare Euro 6-motoren en keuze uit 17 cabine varianten biedt de nieuwe Actros voor praktisch elke wens een oplossing.

Maar de Actros blinkt pas echt uit in veiligheid en techniek. Het vlaggenschip van de Mercedes-Benz truckrange telt meer dan zestig innovaties die bijdragen aan een lage kilometerkostprijs, hoge veiligheid en maximale beschikbaarheid. De meest opvallende ontwikkeling is de introductie van MirrorCams, die ook op de nieuwe Actros van Timmermans zit en waarmee de grote zijspiegels verleden tijd zijn.

De MirrorCams zijn niet alleen aerodynamischer dan traditionele buitenspiegels, maar werken ook beter. MirrorCams hebben het achteropkomende verkeer precies in het vizier, bieden een uitstekend zicht rondom en zijn aantoonbaar veiliger dan wettelijk is voorgeschreven. Het systeem werkt met digitale camera’s en displays op de A-stijlen. Bij het nemen van een bocht draait het beeld van het display aan de binnenkant van de bocht mee zodat de chauffeur altijd zicht heeft op de hele combinatie. Afstandslijnen geven aan wat de exacte afstand tot het achteropkomende verkeer is. Een speciale rangeermodus vergemakkelijkt het achteruitrijden. En tijdens een pauze kan de chauffeur met de MirrorCams op elk moment de omgeving rond het voertuig controleren.

Voor de chauffeurs zijn de nieuwe spiegels even wennen. Onderdeel van de aflevering is dat de chauffeur ook door de dealer getraind wordt op de specifieke details van deze moderne truck. Dat vergroot de acceptatie en de juiste werking van die nieuwe techniek.

Een opzienbarende veiligheidsinnovatie van de nieuwe Actros is de nieuwe Active Drive Assist. Het systeem is gebaseerd op de beproefde automatische afstandsregeling met stop-and-go-functie en op de spoorassistent. Active Drive Assist meet afstanden naar voorliggers en rijstrookmarkeringen. Daarbij remt, accelereert en stuurt het systeem zelf indien nodig. Binnen de systeemgrenzen kan het voertuig gedeeltelijk autonoom rijden, waarbij de chauffeur te allen tijde eindverantwoordelijk voor de veiligheid van zichzelf en de medeweggebruikers blijft.

Timmerman Transport is in 1920 opgericht in Staphorst. In de loop der jaren heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot een middelgroot distributiebedrijf dat internationaal opereert. Het is gericht op transport en distributie in Europa, met name Duitsland en de Scandinavische landen. Door de jarenlange ervaring in distributie en transport in binnen- en buitenland kan Timmerman Transport de klant alle service en mogelijkheden bieden die je van een all-round distributeur mag verwachten.

Voor meer informatie:
Timmerman Transport
De nieuwe Mercedes-Benz Actros
Mercedes-Benz Trucks