IVECO is van oorsprong een vrachtautofabrikant, maar heeft al sinds 1978 een bestelwagen in zijn gamma, de Daily. Die bestelwagen won meteen de prijs voor Bestelwagen van het Jaar. In 2018, precies 40 jaar na die eerste prijs, won hij wéér de ‘Van of the Year’ award. Nu is er een nieuwe die niet alleen in meerdere uitvoeringen, maar ook met meer aandrijflijnen dan ooit verkrijgbaar is. Allard Kalff gaat op pad met de bestelwagen en de chassis-cabine en vertelt over zijn ervaringen.

IVECO presenteerde haar nieuwe model op 5 april 2019 tijdens een internationaal persevenement in CNH Industrial Village in Turijn, Italië. De nieuwe Daily is het eerste voertuig in zijn segment dat voldoet aan de Euro 6d-TEMP-emissienormen, met respect voor het milieu, het vermogen en de energie-efficiëntie. De wagen moet een nieuwe standaard op het gebied van rij- en comfortervaring zetten, en zet zijn technologische vooruitgang op het gebied van autonoom rijden en geavanceerde veiligheidsuitrusting voort. De nieuwe Daily voegt daar tevens een nieuwe dimensie in de connectiviteit aan toe om zo een complete oplossing te bieden die voldoet aan de transportbehoeften van de klant.

Zoals gezegd is het Italiaanse IVECO van oorsprong een vrachtautofabrikant en dat maakt ook dat wat als een bestelauto wordt aangeduid duidelijke trekjes van een vrachtauto heeft. Alles bij dit model is -net al bij een truck- net wat robuuster gebouwd. Door de nieuwe generatie motoren kan er wel tot 10% brandstof bespaard worden. Het brutogewicht van de bestelwagen varieert van 3.3 tot 7 ton GVW en het volume van de lading loopt op tot 19.6 vierkante meter.

Qua motorisering is er keuze uit een 2,3-liter FIA-motor Euro 6D-motor voor Light Duty of evengrote FIA-motor voor Heavy Duty, een 3,0-liter FIC-motor voor Heavy Duty en een CNG-versie van die laatste motor. Met vermogens variërend van 86 kW en 320 Nm tot 156 kW en 470 Nm voor de sterkste Heavy Duty-uitvoering.

Ook het interieur en de rijervaring is verbeterd. Dankzij de nieuwe elektrische stuurbekrachtiging is het nu nog soepeler manoeuvreren. Het systeem dempt bovendien trillingen in het stuurwiel en compenseert onbalans in de wielen en driftneigingen, wat de bestuurder een vertrouwd gevoel van stabiliteit en controle geeft. Door het inschakelen van de unieke City-Modus kan de ondersteuning verder worden versterkt, waardoor de besturing 70% lichter wordt en manoeuvreren in smalle straatjes en drukke stadcentra makkelijker wordt dan ooit.

De nieuwe Daily introduceert een volledig gamma van geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder, waarmee de bestuurder zich kan concentreren op zijn of haar missie. Bij de ontwikkeling van deze functies heeft IVECO zich gericht op functies die specifiek zijn ontworpen om bestuurders te helpen tijdens hun missies in binnen- en buiten stedelijke gebieden.

Het geavanceerde automatische noodremsysteem en City Brake PRO voorkomen aanrijdingen bij snelheden onder de 50 km/u en beperken de impact bij hogere snelheden. De eerste detecteert op voorhand, en op een volledig autonome manier, een risico op een botsing en remt ingeval de bestuurder niet ingrijpt, waardoor zijn veiligheid wordt gewaarborgd.
De City Brake PRO daarentegen laat de nieuwe Daily toe om nog verder te gaan, hij is in staat is om ongelukken te voorkomen bij snelheden onder de 50 km/u.

De nieuwe IVECO Daily staat bij de dealers.

Voor meer informatie:
De nieuwe IVECO Daily bestelwagen
IVECO Nederland