We zijn bij CNC Grondstoffen, een van de grootste leveranciers van substraten voor de teelt van champignons in Europa en wereldwijd leidend in kennis over de productie van champignonsubstraten. Die kennis komt tot uiting in betrouwbare compost en hoge kwaliteit dekaarde.

Om de voedingsgrond voor de champignonteelt op een juiste manier bij de kweker te krijgen, zet CNC Moerdijk speciale transportvoertuigen in. Ook voor de aanvoer van de benodigde paardenmest beschikt het bedrijf over een eigen vloot met knijperwagens. Deze rijden allemaal op hetzelfde merk banden en Profile is daarin de adviseur en onderhoudspartner.

CNC Grondstoffen en zusterbedrijf AMCO zamelen voor de vestigingen in Milsbeek en Moerdijk paardenmest in en bewerken dat tot een voedingsbodem voor de champignonteelt. Wekelijks gaat het dan om zo’n 500 ritten. De specifieke constructie van de CNC voertuigen maakt vervanging lastig. Dus heeft een maximale Uptime alle aandacht. Zeker ook omdat te lange stilstand de kwaliteit van de lading kan beïnvloeden.

Daarvoor heeft CNC de services van Profile in handen genomen. Zoals het ophalen van te repareren en/of vervangen banden, maar ook het bezorgen van de nieuwe exemplaren voor de eigen montage. Het tijdig en juist uitlijnen is – evenals de controle van bandenspanning en profieldiepte – onderdeel van de Fleetchecks, die de bandenspecialist regelmatig bij vervoerders uitvoert.

Een juiste bandenkeuze draagt absoluut bij aan een optimale inzet van een voertuig. Om dat verder te optimaliseren kent Profile het Tymacon Bandenmanagementsysteem, dat voertuig-eigenaren online, snel en actueel een overzicht geeft van de status van alle in gebruik zijnde bedrijfswagenbanden. Zeker in combinatie met een regelmatige Fleetcheck van het wagenpark draagt dit bij tot de maximale uptime van de voertuigen.

Alle belang dus om regelmatig door een specialist naar de banden, maar zeker ook naar de uitlijning van het totale voertuig te laten kijken. En daar waar nodig in actie te komen om alles weer te optimaliseren. Dat levert echt vele voordelen op. Zowel waar het de portemonnee aangaat als het milieu.

Voor meer informatie:
CNC Grondstoffen
Profile voor Transport & Logistiek