De Jong Zuurmond verricht veel werkzaamheden in de Infra en dat is een sector waar veel aandacht bestaat voor het verder terugdringen van de kwalijke uitstoot. Eerder koos het bedrijf voor de brede toepassing van HVO en nu rijden ze met een eerste volledig elektrische bedrijfswagen, de MAN eTGE.

Opdrachtgevers in de bouw stellen vaak strenge regels op het gebied van het milieu. Aannemers en Vervoerders spelen daar met de aanschaf van hun materieel passend op in. Zo werd al weer enige tijd geleden de overstap naar een eigen mengstation voor HVO gemaakt. Voor The Port of Moerdijk is De Jong Zuurmond ook aan het werk en zet hier de stap naar de volledig elektrisch aangedreven eTGE bedrijfsbus. Met een actieradius van 173 kilometer, maar ook een bijna 11 kuub grote laadruimte is deze stille en en CO2-vrije bestelbus prima inzetbaar. De keus voor deze eTGE past ook heel duidelijk bij de praktische uitgangspunten en toekomstige ontwikkelingen van opdrachtgever en uitvoerder. Met betrouwbare techniek, alle comfort en duidelijke informatie voor de bestuurder en uiteraard is de automaat standaard.

De MAN eTGE heeft een elektromotor met een vermogen van 110 kW/136 pk die de voorwielen aandrijft, bijna gelijkwaardig aan de modellen met een dieselmotor, maar dan zonder enige uitstoot. Het maximale koppel van 290 Nm is altijd beschikbaar, met een vlot rijgedrag als resultaat. De topsnelheid bedraagt 90 km/u en het gemiddelde energieverbruik circa 20 kWh/100 km. De MAN eTGE heeft een hoogwaardige standaarduitrusting met onder meer een navigatiesysteem, verwarmde voorruit en andere features die het rijden veiliger én comfortabel maken. Uiteraard is ook EBA (emergency brake assist) standaard.

De eTGE is bovendien overal oplaadbaar: van laden via een korte stop aan een DC-snellaadpaal (gelijkstroom) tot en met aansluiten op het dichtsbijzijnde 230V-stopcontact. Dankzij het terugwinnen van energie kan er tijdens het rijden met de eTGE zeer efficiënt worden gereden.

Als ondernemer kan men flink profiteren van tijdelijk interessante fiscale voordelen, subsidies zoals MIA en KIA, geen wegenbelasting en een introductiepremie. En investeringsaftrek op elektrische voertuigen en laadpunten. Verder weten we van elektrisch rijden dat de onderhouds- en verbruikskosten lager liggen dan van een diesel. Standaard wordt dit model met 5 jaar volledige garantie geleverd en op de accu zelfs 8 jaar. Waarbij de leverende truckdealers ook voor de 24/7 service zorgdragen.

De Jong Zuurmond
De Jong Zuurmond Infrabeheer, Onderhoud & Services wil graag dat iedereen veilig en met plezier onderweg kan zijn, op de weg en over water. Zij werken daarom met passie en energie aan de veiligheid van de (water)weg en het onderhoud en beheer van de openbare ruimte. Dat doen ze met betrokken vakmensen en het beste en meest uitgebreide materieel. Zij werken proactief én integraal en hebben een continue focus op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Zo zijn hun (water)wegen altijd in optimale conditie.

Voor meer informatie:
De MAN eTGE
MAN Truck & Bus Nederland
De Jong Zuurmond