Allard Kalff gaat op stap met een nieuw hoofdstuk voor de Ford Transit. In Scandinavië rijdt hij met de Ford Transit Custom Plug-In Hybrid bestelwagen en de personenversie, de Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Het is de eerste plug-in hybride bedrijfswagen van Ford, waarmee zo’n 56 kilometer volledig elektrisch gereden kan worden.

De accu’s zijn in de vloer verwerkt. De 92,9 kW elektromotor betrekt zijn energie van een 13,6 kWh lithium-ion accupack. Je kan volgens de N.E.D.C. richtlijn op een volle accu 56 kilometer elektrisch -en dus volledig uitstootvrij- rijden. Iets dat ook opgaat voor de 8 zits Tourneo personenbus. Als range extender is hier gekozen voor de 1,0 liter EcoBoost benzinemotor en die brengt de totale actieradius op meer dan 500 kilometer.

Het model waar Allard mee rijdt, valt binnen het 1-tons segment en heeft een laadvermogen van 1.130 kilo en een laadvolume van maar liefst zes kubieke meter. Daarmee kan de bestelwagen moeiteloos drie europallets of panelen van 2,40 x 1,20 m plat op de vloer vervoeren. Met de breedste zijschuifdeur van alle bedrijfswagens in zijn klasse is de nieuwe Transit Custom perfect uitgerust om goederen zo efficiënt mogelijk door de stad te vervoeren.

Natuurlijk komen er meerdere uitvoeringen leverbaar. Met een maximaal toelaatbaar laadvermogen van 1530kg (laag dak)/1481kg (hoog dak) voor de bestelwagen met de korte wielbasis (L1) en een maximaal toelaatbaar laadvermogen van 1477 kg (laag dak) /1395 kg (hoog dak) voor de bestelwagen met de lange wielbasis (L2) is de Transit Custom Plug-In Hybrid nog steeds in staat om zware ladingen te vervoeren.

Er zit 8 jaar garantie op de auto, deze heeft betrekking op het accupakket en is van toepassing zolang er niet meer dan 160.000 kilometer mee gereden is. Voor al het overige geldt ook op deze Ford Transit en Tourneo Custom Plug-in Hybrid de gebruikelijke twee jaar garantie.

Voor meer informatie:
De nieuwe Ford Transit Custom Plug-in Hybrid
Ford Bedrijfswagens