Vorige week waren we bij de Noordelijke halve finale van het NK Veiligste Chauffeur. Deze week is het de beurt aan de 60 beste deelnemers uit het Zuidelijke deel van het land. Na het ochtendprogramma blijven er ook hier 10 deelnemers over, die in de middag op de praktijkproeven bepalen wie als de laatste vijf naar de Finale op 26 oktober in Assen mogen.

De voorronden van het NK Veiligste Chauffeur zitten erop. Ruim 1.000 beroepschauffeurs namen daar aan deel en de 120 beste deelnemers zijn door TVM Verzekeringen uitgenodigd voor een van de beide halve finales. De halve finale voor de Zuidelijke provincies vindt plaats op het hoofdkantoor en het terrein van de Van Eijck Groep in het Noord-Brabantse Gilze. Hier worden de genomineerde chauffeurs gastvrij ontvangen en toegesproken door de ambassadrice van de TVM Awards: Hélène Hendriks.

Om tot een klassement te komen gaan de deelnemers op verschillende onderdelen de strijd met elkaar aan. Iedere prestatie telt voor een deel mee in het eindresultaat.

In de ochtend worden de 60 deelnemers worden op verschillende punten getest. Zo wordt de fitheid getest op de cariowall, stapt met in de simulator voor de reactietest. Ook wordt de kennis en de mentale fitheid gemeten, net als het stressgehalte en -bestendigheid met de mindgame en het balance bord. De tien beste kandidaten blijven over en moeten in de middag de praktijktest zien te halen. Uiteindelijk blijven er slechts vijf kandidaten over.

Nu de tien finalisten bekend zijn, is het uitkijken naar 26 oktober. Dan vindt de finale plaats op het TT Circuit Assen.

Voor meer informatie:
NK Veiligste Chauffeur 2019
TVM Awards
TVM Verzekeringen