De Ford Transit bestelwagen is al een lange tijd op de markt, en niet zonder succes. Dat succes dankt hij mede doordat hij steeds met de tijd meegaat, met steeds nieuwere en modernere technologie. Nu is er een nieuwe, die dankzij de nieuwste EcoBlue-dieselmotoren en mild hybride techniek nu nog schoner en zuiniger is. Allard Kalff is in Scandinavië, waar hij voor ons met de nieuwe Transit rijdt.

Met de geavanceerde, splinternieuwe 2,0 liter Ford EcoBlue dieselmotoren is de nieuwe Transit krachtiger en efficiënter dan ooit. Met vier aandrijflijnen en een vermogen van 105 tot 185 pk, en tot wel 415 Nm koppel is de nieuwe Transit veelzijdiger dan ooit. Welk exemplaar je ook kiest, elke motor voldoet aan de strenge Euro 6.2-emissienormen. Het voertuig is zelfs verkrijgbaar als een mild hybride elektrisch voertuig, om nog meer brandstof te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen. De nieuwe Transit is ook verkrijgbaar met een HDT (Heavy Duty Truck)-motor voor bedrijven die extra vermogen nodig hebben, waardoor hij ideaal is voor zwaardere conversies.

De Transit heeft 15,1 kubieke meter aan laadruimte en een laadsvermogen tot 2,1 ton. Daarmee is er plaats voor vracht van meer dan 3 meter lang. De brede zijschuifdeuren, geoptimaliseerde openingshoogte en een achteropstapje zorgen ook voor een probleemloze toegang tot de lading. De Transit Bestelwagen met dubbele cabine is speciaal gebouwd om maximaal zeven personen te vervoeren met daarnaast tot 10,6 kubieke meter flexibele laadruimte achter een veilig tussenschot.

De nieuwe Ford Transit zit vol geavanceerde technologie. De Transit is onder meer uitgerust met het Blind Spot Information System en Cross Traffic Alert, die ontworpen zijn om je te waarschuwen voor andere weggebruikers wanneer je van rijbaan verandert of omkeert. Active Park Assist maakt het gemakkelijker om jouw bedrijfswagen te parkeren. En de nieuwe, intelligente Adaptive Cruise Control zorgt ervoor dat lange ritten op de snelweg minder vermoeiend en voordeliger worden. De Transit is zelfs uitgerust met een nieuwe, hoogwaardige achteruitrijcamera met inbouwspots en een front wide-view camera, zodat je altijd ziet wat er rond jouw wagen gebeurt.

Voor het eerst is de Transit beschikbaar met een FordPass Connect-modem. Het systeem biedt talloze waardevolle voordelen, inclusief 4G LTE wifi voor maximaal tien apparaten en real time verkeersinformatie die rechtstreeks naar je navigatiesysteem gestuurd wordt. In geval van een ongeluk neemt FordPass Connect via eCall1 zelfs contact op met de alarmcentrale om de locatie van je voertuig door te geven.

De nieuwe Ford Transit is verkrijgbaar vanaf € 23.725 euro.

Voor meer informatie:
De nieuwe Ford Transit
Ford Nederland