We zijn op Vliegveld Twenthe, waar Mercedes-Benz de Chauffeursdag organiseert. Hier kunnen chauffeurs kennismaken met de nieuwe spiegelloze Mercedes-Benz Actros. Daarnaast worden hier de Kilometermiljonairs extra in het zonnetje gezet. Dat zijn chauffeurs die maar liefst 1 miljoen kilometer met een en dezelfde truck hebben gereden, of 12,5 of 25 jaar aaneengesloten met een voertuig van het Duitse merk.

Vrachtautochauffeurs leveren iedere dag opnieuw een prestatie van formaat. En dat ongeacht in welke sector zij aan het werk zijn. Je hebt met tal van zaken te maken, die allemaal onder jouw verantwoording vallen. En dan is het ook wel plezierig wanneer dat gezien en gehonoreerd wordt. Tijdens een groots opgezet evenement op Vliegveld Twenthe heeft Mercedes-Benz Trucks 25 van die chauffeurs uitgenodigd.

De chauffeurs die hier op het podium verschijnen, zijn de Kilometermiljonairs. Zij hebben in de afgelopen periode ten minste 1 miljoen kilometer met één en dezelfde truck van het merk gereden. Terwijl een ander deel van deze ambassadeurs inmiddels òf 12,5 òf 25 jaar aaneengesloten met een Mercedes-Benz truck heeft gereden. Geen sinecure dus en alle reden om deze mensen nog eens extra in het zonnetje te zetten voor het werk dat zij dagelijks doen. Nadat iedere chauffeur de bijbehorende bescheiden en een welgemeend applaus uit handen van Eric Brok, Managing Director van Mercedes-Benz Trucks Nederland, in ontvangst heeft genomen, volgt de bijbehorende toost en natuurlijk de groepsfoto met daarop alle onderscheiden Kilometermiljonairs van de afgelopen jaren.

En natuurlijk stond er een vloot van compleet nieuwe Actrossen startklaar voor een uitgebreide proefrit. Met de komst van dit model is er ook sprake van een nieuwe Fuel Duel vloot. Voertuigen waarmee ondernemers en hun chauffeurs in de dagelijkse praktijk kunnen testen hoe de nieuwe Actros zijn werkzaamheden verricht. Waarbij er natuurlijk veel aandacht is voor belangrijke T.C.O. aspecten, zoals het brandstofverbruik. Dat ligt volgens de fabrikant weer 4 tot 5 procent lager dan bij het voorgaande model. Om tot een goede meting van al die waarden te komen, kent Mercedes-Benz het bekende Fleetboard systeem dat alle tools biedt om tot een goede analyse te komen van de verreden ritten. Inclusief de eventuele verbeterpunten. Stuk voor stuk zaken die weer een bijdrage kunnen leveren aan de optimale inzet van het voertuig.

Verder vonden op het terrein tal van activiteiten plaats voor jong en oud, zoals live-optredens, tokkelen van de verkeerstoren en een speurtocht voor kinderen. Chauffeurs, truckliefhebbers, vrienden en familie hebben in grote getale het evenement bezocht. Mercedes-Benz Trucks Nederland kijkt terug op een bijzonder geslaagde dag.

Voor meer informatie:
Mercedes-Benz Trucks