De voorronden van het NK Veiligste Chauffeur zitten erop. Ruim 1.000 beroepschauffeurs namen daar aan deel en de 60 besten uit de Noordelijke provincies van ons land zijn door TVM Verzekeringen uitgenodigd voor een van de beide halve finales. Die vindt plaats op het hoofdkantoor en het terrein van logistiek dienstverlener Nijhof-Wassink in Rijssen. Hier worden de genomineerde chauffeurs gastvrij ontvangen en toegesproken door de ambassadrice van de TVM Awards: Hélène Hendriks.

Om tot een klassement te komen gaan de deelnemers op verschillende onderdelen de strijd met elkaar aan. Iedere prestatie telt voor een deel mee in het eindresultaat.

In de ochtend worden de 60 deelnemers worden op verschillende punten getest. Zo wordt de fitheid getest op de cariowall, stapt met in de simulator voor de reactietest. Ook wordt de kennis en de mentale fitheid gemeten, net als het stressgehalte en -bestendigheid met de mindgame en het balance bord. De tien beste kandidaten blijven over en moeten in de middag de praktijktest zien te halen. Uiteindelijk blijven er slechts vijf kandidaten over.

Volgende week zijn we in Gilze. Ook daar beginnen 60 chauffeurs en blijven er 5 over, die samen met deze vijf finalisten strijden om de titel NK Veiligste Chauffeur 2019 tijdens de Finale op zaterdag 26 oktober op het TT Circuit is Assen.

Voor meer informatie:
NK Veiligste Chauffeur 2019
TVM Awards
TVM Verzekeringen