RTL Transportwereld bezoekt een bijzonder Ford evenement in Katwijk. Daar waar je normaal vliegtuigen zou verwachten staan nu vele hedendaagse en oudere Transit modellen en meerdere van hun directe concurrenten.

Je ziet hoe de Ford bedrijfswagenadviseurs worden geïnformeerd over de eigen modellen, de USP’s, het productnieuws van nu en de komende periode. RTL Transportwereld spreekt directeur Gerard Bolder van Ford Nederland. Hij gaat in op de breedte van de huidige modellijnen, de successen en nieuwe serviceconcepten. Je staat er niet altijd bij stil maar de Ford Transit bestaat al 50 jaar en was in die halve eeuw meer dan succesvol. Ruim 7 miljoen bedrijfswagens in vele maten en soorten vonden wereldwijd hun weg naar de klant. Inmiddels geldt Transit als het merk waaronder Ford haar vier verschillende bedrijfswagenmodellen verkoopt. Meerdere (Inter)nationale vakprijzen vielen de Transit inmiddels ten deel en dragen bij aan het verdergaande succes. Daarmee steeg het merk in ons land van de 7e naar de 3e plek in de verkoopstatistiek. In 2014 lag het volume zelfs 30 procent hoger dan in 2013.

TW03 Ford 7

De ontwikkelingen staan ook niet stil. Qua uitrusting, veiligheidspakketten en aandrijflijnen volgt de Transit de personenautomodellen van het merk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een zuinige en schone EcoBoost benzinemotor in de compactere bestelauto te bestellen. Ook de fijn schakelende Powershift automatische transmissie met dubbele koppeling behoort tot de optiemogelijkheden van diverse Transit modellen. Evenals SYNC2 met een 6 inch touchscreen, Lane Keeping Aid, Blis en Active Cite Stop. De Euro6 dieselmotoren sluiten aan bij de behoeften van de hedendaagse klant en bereiken bij Ford deze prestaties zonder additieven (lees: AdBlue). Een enorm voordeel, omdat je op die manier de toevoeging nooit kunt vergeten en de techniek niet ingrijpt, omdat die er niet in zit. Een ander belangrijk punt is het veiligheidspakket waarmee de Transits zijn uitgevoerd. Die voldoen aan de strengste eisen van de internationale crashtestinstanties.

TW03 Ford 5

Naast de vele Transitmodellen kent Ford nog een bedrijfswagen. Het is de Ranger pick-up die als de meest succesvolle van de Europese merken op dit gebied geldt. Het is een stoer, aansprekend model met een hoog trekgewicht die een off road route niet schuwt. Van de Ranger verschijnt in 2016 een nieuw model. Een eerste indruk van dat model is hier te zien.

TW03 Ford 4

Om de klant optimaal van dienst te zijn kent Ford nu ook Transit Centra. Op 21 plaatsen verdeeld over Nederland is een dergelijk centrum gevestigd en kunnen ondernemers terecht voor advies, proefritten en service. De daar aanwezige accountmanager heeft alle kennis in huis om tot een passende vervoersoplossing voor ieder vervoersvraagstuk te komen. Het nieuwe Transit24 lost de servicebelofte van Ford in waar het gaat om bedrijfswagens. Ondernemers 24/7 op de weg houden geldt daarbij als uitgangspunt.

Voor meer informatie:
Ford Transit Centrum
Ford Bedrijfswagens

Have your say