Ziekteverzuim is voor veel bedrijven een constante bron van zorg. De grote vraag is hoe dit zo laag mogelijk te houden. Bij Van Heugten Transport uit Scherpenzeel besteden ze hier veel aandacht aan door uitgekiend personeelsbeleid. Het sleutelwoord daarbij is ‘Vitaliteit’.

TW12 Heugten 4

Recent won het bedrijf de “Elke Dag Beter-award” voor de regio midden-Nederland. Deze prijs is een initiatief van MKB-Nederland en zorgverzekeraar ONVZ. Hiermee willen zij stimuleren dat bedrijven investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

Directeur Gijs van den Broek verklapt het ‘geheim’. RTL TransportWereld rijdt mee met chauffeur Sebastiaan. Hij werkt al lang bij Van Heugten en hij is erg happy met de sfeer binnen het bedrijf. Hij legt precies uit waar het om draait. Paul Vogelaar van ‘Kick Werkt’ begeleidt Van Heugten bij dit belangrijke proces. Hij legt uit dat verbeteringen alléén gerealiseerd kunnen worden als directie, management en medewerkers er samen actief tegenaan gaan.

TW12 Heugten 2

Het beleid en de aanpak heeft onder andere een zeer laag ziekteverzuimpercentage opgeleverd, tussen 0,7 en 0,8 procent. Landelijk schommelt dit rond 4,5 procent.

Voor meer informatie:
Van Heugten Transport

Have your say