DAF introduceert noviteiten die een bijdrage leveren aan het optimaliseren van de transportefficiency. Gezamenlijk zijn de aanpassingen goed voor brandstofbesparingen van 4 tot 5 procent.

TW02 Daf 4

Het gaat onder andere om vernieuwingen aan de Paccar MX-motoren en innovaties als Predictive Cruise Control, Predictive Shifting en Eco Mode. Binnen de ingestelde bandbreedte bepaalt Predictive Cruise Control de ideale snelheid en Predictive Shifting de ideale versnelling. Bij de 10,8 liter MX-11-motor is de oliehuishouding verder verbeterd en kon een nog efficiëntere verbranding gerealiseerd worden.

TW02 Daf 2

De MX-13-motor heeft onder andere multi-pulse-injectie, een vernieuwde turbo en de kleptiming is geoptimaliseerd. Ook kreeg deze motor een besparende 2-traps waterpomp. Nieuw op alle uitvoeringen van de Euro 6 CF en XF is Eco Mode. Deze reduceert het motorkoppel in de eerste elf versnellingen met 10 procent en dat levert een brandstofbesparing van 1 procent op.

TW02 Daf 3

Met een druk op de knop kan Eco Mode worden overbrugd. Een nuttig instrument is ‘Driver Performance Assistant’. Het geeft de chauffeur uitgebreide terugkoppeling over het gerealiseerde brandstofverbruik, anticiperen in het verkeer en het remgedrag.

Voor meer informatie:
DAF Transport Efficiency
DAF Nederland

Have your say