De komende IAA in Hannover staat geheel in het teken van digitalisering. Dat zie je terug in de moderne bestelauto’s en trucks die steeds meer meedenken met de bestuurder. Mercedes-Benz loopt als fabrikant voorop in deze ontwikkeling. Het eerste voorbeeld daarvan was al in 2013 te zien toen het merk een S-Klasse personenauto 100 kilometer autonoom liet rijden.

TW02 Mercedes 3

Anderhalf jaar geleden was het de beurt aan de Future Truck. Deze werd in Schönefeld gedemonstreerd. De zeer modern ogende truck rijdt zelf zodat de chauffeur ondertussen ook andere zaken kan doen. Technisch is de autonoom rijdende truck al mogelijk, maar er moeten vooral nog veel wetgevingshobbels genomen worden voordat hij werkelijk ingezet kan worden.

TW31 Platooning web 2

Dichterbij de toekomst ligt platooning. Hierbij worden meerdere trucks in een treintje op korte afstand aan elkaar gekoppeld. Dat levert niet alleen een brandstofbesparing op, ook de capaciteit van het wegennet wordt beter benut. Bovendien is het een stuk veiliger omdat de trucks onderling communiceren en bij remacties allemaal tegelijk reageren. Kopstaart botsingen worden zo voorkomen.

ZTW09 Future Bus 2

Het meest recente voorbeeld van toekomst toonde Daimler AG met de Future Bus die in juni aan de wereldpers werd gedemonstreerd in Nederland.

De Future Bus rijdt dus autonoom. Hij kan andere weggebruikers herkennen, zelfs voetgangers of dieren. Daarnaast houdt de bus zichzelf op de bewuste rijbaan, parkeert hij strak langs de stoeprand bij de halte en communiceert hij met verkeerslichten. Die weten dat de bus nadert en zullen op groen springen waardoor de bus vloeiend door kan rijden. Al deze techniek moet vooral het comfort voor de passagier verhogen.

Voor meer informatie:
Mercedes-Benz

Have your say