We trappen het nieuwe seizoen van Transportwereld af met de Truck Experience; een uitgebreide kennismaking van drie beroepschauffeurs met een zevental gloednieuwe trucks. In deze eerste aflevering kijken we naar en rijden we met de Volvo Trucks FH “Performance Edition2”.

De Volvo FH Performance Edition2 is een rijk uitgeruste, comfortabele uitvoering, met alle beschikbare veiligheidsinnovaties van het merk en een aandrijflijnlijn gericht op zuinig rijden. Wat deze uitvoering bijzonder maakt is de bijzondere kleurencombinatie met de bijpassende details. Paul Kappen van Volvo Trucks Nederland praat Allard bij over al het nieuws van deze tweede Performance Edition.

De nieuwe D13TC-motor biedt 300 Nm extra koppel, waarmee de gemiddelde snelheid omhoog gaat, maar het brandstofverbruik niet. Sterker nog: met het nieuwe I-Save kunnen de brandstofkosten tot wel 7% lager uitvallen, zonder in te leveren op productiviteit en rijcomfort. Naast Volvo’s meest efficiënte motor ooit, bevat I-Save het uitgebreide LH Fuel-pakket, met o.a. het verbeterde I-See en I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten.

De D13TC is Volvo’s zuinigste motor tot nu toe. De motor is beschikbaar met een vermogen van 460 of 500 pk, en is voorzien van zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk dat de verbranding verbetert en de efficiëntie verhoogt. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor in elke cyclusstap optimaal gebruik van de beschikbare energie, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie over het gehele toerentalbereik. De beste prestaties liggen tussen de 900 en 1400 toeren.

Gebruiksvriendelijke navigatie, Dynafleet, verbeterde communicatie en hoogwaardige audio. Het geïntegreerde systeem van Volvo Trucks voor services en infotainment levert deze voorzieningen via één interface met een 7-inch aanraakscherm. De bediening verloopt handmatig, via spraakbesturing en met de knoppen op het stuur.

Voor meer informatie:
De Volvo Trucks FH
Volvo Trucks Nederland